Vinogradniki postavili klopotec

Ob postavitvi klopotca še prikaz ročne izdelave opeke

Branko Košti, nedelja, 21. avgust 2011 ob 20:431
Postavljanje klopotca

Postavljanje klopotca

Člani Društva vinogradnikov Mala Nedelja so v soboto, 20. avgusta, postavili svoj klopotec ob Gasilskem domu pri Mali Nedelji.

Klopotec, katerega je društvu že pred leti izdelal domačin Boris Zemljič, sta na drog postavila vinogradnika Stanko Filipič in Jožef Ritonja, pri delu pa so ju vzpodbujali številni obiskovalci, ki so si lahko v neposredni bližini ogledali rudi prikaz ročne izdelave opeke, katerega so izvajali člani TD Mala Nedelja - Radoslavci.

Opravljenemu delu je sledilo druženje ob hrani in pijači, prav gotovo je bilo veliko pomenkov o letošnjem pridelku grozdja, o cenah vina, vremenu in ostalih zadevah, s katerimi se ubadajo pridelovalci grozdja in vina. Mogoče so našli novo lokacijo tudi za klopotec, saj ta, postavljen v soboto, zaradi nerazumevnja sosedov, ne bo odganjal ptic, ampak ga bomo lahko le gledali.

TUNČEK nedelja, 21. avgust 2011 ob 21:47

Bole v gorice bi ga mogli postaviti ! Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno