Jože Zadravec nastopa na številnih mednarodnih festivalih s priznanimi izvajalci

Jože Zadravec je glasbenik iz Veržeja, ki sodeluje s številnimi glasbeniki in zasedbami, nastopil je na mnogih mednarodnih festivalih in poučuje na priznanih izobraževalnih ustanovah.

Prlekija-on.net, torek, 6. september 2022 ob 12:35
Jože Zadravec, foto: Igor Petaroš

Jože Zadravec, foto: Igor Petaroš

Jože Zadravec je glasbenik, ki izhaja iz Veržeja. Šolanje je začel leta 1992 na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer pod vodstvom profesorju Nenada Šimunčića. Šolsko pot je nadaljeval na Koroškem deželnem konservatoriju (Carinthian State Conservatorium) v avstrijskem Celovcu, kjer se je na smeri za jazz izobraževal pri prof. Erichu Bachträglu in prof. Klemensu Marktlu.

Sodeluje z naslednjimi glasbeniki in zasedbami:
Simone Zanchini, Ratko Zjaca, Ton Risco, Martin Gyakonovski, Daniel Caccia, Stefano Bedetti, Renato Chicco, Robert Bargard, Michael Erian, Karen Asatrian, Daniel Nösig, Gilad Barakan, Agostino Di Giorgio, Tonč Feinig, Reinhard Summerer, Primož Grašič, Vid Jamnik, Vasko Atanasovski, Maja Keuc, Aleksandra Ilijevski, Elda Viler, Olivija, Karin Zemljič, Ana Bezjak, Peter Lovšin, Tomo Jurak, Jure Ivanušič, Lidija Kodrič, Jaka Kopač, Milan Stanislavječić, Boris Majcen, Grega Zver, Stane Hebar, Robert Ožinger, Luka Herman Gaiser, Samo Ivačič, Domen Gnezda, Anže Vrabec, Erik Čebokli, Toti big band, Simfonični orkester Maribor,...

Udeležil se je številnih delavnic, ki so jih vodili mednarodno priznani glasbeniki in mentorji, kot so:
Gregory Hutchinson, Williie Jones III, Billy Hart, Jimmy Cobb, Gary Bartz, Bob Mintzer, Armen Donelian, Don Menza, ...

Nastopal na mnogih mednarodnih festivalih:
Nišville jazz festival (SRB), Sile jazz festival (ITA), Ohridsko leto (MK), Osječko ljeto kulture (HR), Jazz u vinogradu (HR), Međunarodni etno jazz festival Karlovac (HR), Last minute jazz festival Bale/Vale (HR), Špancirfest Varaždin (HR), Swing festival Zagreb (HR), Swing festival Graz (AT), Sing mit uns (CH), Jazz untern Baum (AT), Swing fest Bern (CH), Jazz in lapidarium Poreč (HR), ...

V Sloveniji redno sodeluje na naslednjih festivalih:
Jazz Ravne, Avsenik Festival Begunje, Mozzajik festival Velenje, Festival Lent Maribor, Jazz at CID Ptuj, festival Arsana Ptuj, Festival Kanal Bohinj, Swing festival BLED, festival Godibodi Ljubljana, re:Pannonia festival Križevci, PannoniAccordion festival Murska Sobota, Soboško poletje Murska Sobota, Trnfest Ljubljana, Slovenski šanson Ljubljana, Jazz kamp Kranj ...

Nastopal na najrazličnejših prireditvenih prostorih doma in v tujini zlasti v okviru kulturnih prireditev, državnih proslav, TV in radio snemanjih:
OPUS Jazz Club - BMC (HU), RAJ Klagenfurt (AT), Jazz club Kammerlichtspiele Klagenfurt (AT), Le Pirate Rosenheim (DE), Wist (AT), SL: Križanke, Cankarjev dom, klub Cankarjevega doma, Ljubljanski grad, SNG Maribor, Jazz club Gajo Ljubljana, Jazz hram Postojna, Salon uporabnih umetnosti Maribor, Vetrinsky Maribor, Prulček Ljubljana...

Trenutno je član naslednjih zasedb:
MOJCA, BILBI, The SWINGTONES, Big band Slovenska Bistrica, TOTI big band, Simpatico, ZZ quartet, Jože Zadravec in KARAVANA, Zbijazz band...

Poučuje na priznanih izobraževalnih ustanovah:
Od leta 2017 je mentor za jazz bobne na Jazz oddelku GŠ Karol Pahor (Ptuj).
V letu 2021 je ustanovil svojo privatno šolo bobnov »J.Z. šola bobnov«.

Diskografija:
- 2010 - Riki and Boogie band - Zgubi boogie (bobnar)
- 2014 - Peter Lovšin - Moj pogled na svet (bobnar)
- 2015 - Toti big band - Charlie Parker & Clark Terry - v živo (bobnar)
- 2016 - Toti big band - 25 let - v živo ( bobnar)
- 2017 - Mojca - Brez meja (bobnar in producent)
- 2017 - Bilbi - Šibke točke (bobnar)
- 2017 - Toti big band - Ella in stari dobri jazz - v živo (bobnar)
- 2018 - Kärntner Seen Orchester - Swing time (bobnar)
- 2018 - The Swingtones - Lepe pesmi (bobnar)
- 2019 - Netopir Kazimir - Glasba za predstavo

S številnimi glasbeniki in zasedbami je posnel tudi kopico singlov. K sodelovanju so ga tako povabili Samo Budna, MI2, Peter Pal, Taja ft. Emkej, Nikola, orkester Selotejp, Boštjan Velkavrh, Zebra, ...

Kot producent sodeluje s skupinama MOJCA Brez meja in Strici iz Ozadja.

Leta 2016 je pridobil status samozaposlenega v kulturi kot glasbenik in producent.
Od leta 2018 je organizator in programski vodja festivala re:Pannonia v Prlekiji.