V občini Razkrižje pripravili shod in sporočajo: bankomata ne damo

S shodom so želeli povedati, da želijo živeti v takšni državi, kjer s strani pomembnih ustanov slovenskemu obrobju ne bodo samo jemali in ga odrivali, ampak, da se ljudem omogoči dostop do tovrstne bančne storitve.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. september 2022 ob 19:32
Shod na Šafarskem

Shod na Šafarskem

V četrtek, 8. septembra dopoldan, so na Šafarskem pripravili shod pred bankomatom, ki je nameščen v zgradbi MARKET S. S shodom so želeli povedati, da želijo živeti v takšni državi, kjer s strani pomembnih ustanov slovenskemu obrobju ne bodo samo jemali in ga odrivali, ampak, da se ljudem omogoči dostop do tovrstne bančne storitve. NLB d.d. je namreč odpovedala pogodbeno razmerje lastniku zgradbe, na Občini Razkrižje pa zavračajo zahtevo NLB, da lokalna skupnost pokriva stroške obratovanja bankomata, ker za to ni pravne podlage.

Kot je ob tem zapisal župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič, jih je 8. avgusta obiskal predstavnik NLB in dal jasno vedeti, če v občini želijo bankomat ohraniti, da mora občina pokriti del stroškov za delovanja bankomata.

"Predstavniku NLB sem dal jasno vedeti, da tega, da bi lokalna skupnost plačevala tovrstne storitve banki, kot župan nikakor ne podpiram, ker za to tudi ne vidim pravne podlage. Zahteval pa sem, da NLB najprej odpravi pomanjkljivosti v delovanju bankomata na katere opozarjamo ves čas, te so predvsem:
1. bankomat večkrat ne dela, tudi po nekaj dni, večkrat se zgodi, da bankomat ne dela na dotik, kar na banki ne morejo zaznati.
2. Bankomat ponoči že dolgo ni osvetljen, tako, da je dvigovanje gotovine mogoče, da si uporabniki morajo svetiti z baterijo, da vidijo opraviti dvig.
3. Že od namestitve ne deluje funkcija plačila položnic.
4. Bankomat tudi ni ustrezno označen
," je povedal župan.

Predstavnika banke je obvestil, da bo o njihovi nameri ukinitve bankomata razpravljal tudi občinski svet Občine Razkrižje. Kljub temu, pa je banka takoj odpovedala pogodbeno razmerje z lastnikom lokala, kjer je bankomat nameščen.

"O tej problematiki je občinski svet razpravljal na 22. redni seji, 2. septembra 2022 in soglasno zavrnil namero NLB, da odstrani edini bankomat in da se danes pred bankomatom organizira protestni shod s sporočilom tako NLB, kot vsem pomembnih državnim ustanovam, da želimo živeti v državi, kjer se slovenskemu obrobju ne bo samo jemalo, ampak, da želimo ohraniti dostopnost do takšnih dobrin, kot je dostopnost do gotovine v teh obmejnih krajih," je še povedal župan.

Dopis, ki je poslan na NLB in državnim ustanovam, so poleg župana sopodpisali vsi članice in člani občinskega sveta.

Na protestnem shodu so občani podpisovali peticijo, ki jo bo možno podpisovati pred bankomatom še nekaj naslednjih dni, enako tudi v upravi občine Razkrižje.

RAZKRIŽJE: PROTESTNI SHOD JE BIL LEPO OBISKAN – ŽELIMO ŽIVETI V DRŽAVI, KJER SE SLOVENSKEMU PODEŽELJU NE BO SAMO...

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Četrtek, 08. september 2022


Več v Gospodarstvo