Na ormoški obvoznici trčili osebno in tovorno vozilo

Gasilci PGD Ormož so s tehničnim posegom rešili vkleščeni osebi iz vozila

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. avgust 2011 ob 23:591
Prometna nesreča na ormoški obvoznici, foto: PGD Ormož

Prometna nesreča na ormoški obvoznici, foto: PGD Ormož

V ponedeljek, 22. avgusta, sta na ormoški obvoznici čelno trčili osebno in tovorno vozilo. Pri tem so gasilci PGD Ormož s tehničnim posegom rešili vkleščeni osebi iz vozila ter pomagali reševalcem NMP Ormož pri oskrbi poškodovanih.

Na vozilih so odklopili akumulatorja, pomagali cestnemu podjetju pri čiščenju cestišča, zavarovali kraj nesreče, ter pomagali policiji pri zapori ceste.

Okoli 12.30 je 50-letni moški iz Ormoža vozil osebni avtomobil Peugeot 207, iz smeri Mihovcev pri Veliki Nedelji proti Središču ob Dravi. Izven naselja Ormož je voznik zapeljal preko bele prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. Pri tem je s prednjim levim delom svojega vozila trčil v prednji levi del tovornega vozila, katerega je iz nasprotne smeri pripeljal 35-letni moški iz Hrvaške so sporočili iz PU Maribor.

Osebni avtomobil je po trčenju odbilo v desno izven vozišča, kjer se je obrnil na streho. Voznik tovornega vozila je zapeljal v desno, izven vozišča, kjer je s prednjim delom trčil v odtočni jašek. V prometni nesreči je bil voznik osebnega avtomobila hudo telesno poškodoval, 28-letni potnik v osebnem avtomobilu pa lahko. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Ptuj.

Motorist zadel osebno vozilo
V nedeljo, 21. avgusta, pa se je v naselju Žerovinci motorist zaletel v zadnji del osebnega vozila. Gasilci PGD Ormož so na vozilu odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanca ter zavarovali kraj nesreče. Poškodovani motorist je bil z reševalnim vozilom prepeljan v bolnišnico Rakičan.


Več v Črna kronika