130 let Prostovoljnega gasilskega društva Spodnje Krapje

V soboto so s slavnostno sejo obeležili visok jubilej, 130 let PGD Spodnje Krapje.

Sara Vinkovič, ponedeljek, 12. september 2022 ob 14:49
130 let PGD Spodnje Krapje

130 let PGD Spodnje Krapje

Tudi na Spodnjem Krapju so letos obeležili 130 let Prostovoljnega gasilskega društva. To so obeležili v soboto, 10. septembra, s slavnostno sejo. Predsednica društva, Karmen Kelenc, se je zahvalila vsem gaslikam in gasilcem ter tudi sokrajanom, ki so vedno priskočili na pomoč, ko je bilo potrebno. V svojem nagovoru pa je poudarila predvsem delo z mladimi gasilci in gasilkami, na katerega dajo veliko in so na to tudi ponosni.

Vse prisotne je pozdravil in čestital članom in članicam PGD Spodnje Krapje, predsednik Gasilske zveze Ljutomer, tovariš Andrej Rus. Priznanje v imenu Občine Ljutomer ob 130-letnici delovanja je podelila predsednica KS Cven in članica PGD Sp. Krapje, Saša Polajnar.

Čestitkam so se pridružili tudi predstavnik Civilne zaščite Branko Novak (se je opravičil za odsodnost) ter predstavniki sosednjih društev iz Zgornjega Krapja, Mote in Cvena.

Člani PGD Spodnje Krapje se zahvaljujejo vsem, ki so jim v teh letih pomagali, bodisi ob nesrečah kot tudi ob prijetnih druženjih, zahvaljujejo pa se tudi Zavarovalnici Triglav, ki je vsem članom ob tej častitljivi obletnici sponzorsko donirala majice.

Prijetno druženje so zaključili z jedačo in pijačo v prostorih gasilskega doma.



Več v Kultura in izobraževanje