V Ljutomer prihaja Dobrepolje

Tekma v Zagorju ob Savi, proti Mlinšam, je pustila posledice, manjkalo bo nekaj domačih igralcev.

Prlekija-on.net, četrtek, 15. september 2022 ob 07:31
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Po zmagi v Zagorju ob Savi (5:3), v uvodnem krogu nove sezone v 1. slovenski futsal ligi, čaka ljutomerski Meteorplast ŠIC bar v 2. krogu tekma pred domačimi gledalci. V petek, 16. septembra, v Ljutomer prihaja Dobrepolje, ki je v uvodnem krogu v Kobaridu proti Oplastu iztržilo neodločen izidi 2:2. Tekma se bo v dvorani ŠIC Ljutomer pričela ob 20.30 uri.

Tekma v Zagorju ob Savi, proti Mlinšam, je pustila posledice. Zaradi poškodbe ene od mišic trebušne stene vsaj do konca meseca na parketu ne bo novinca v ljutomerskem dresu Thomasa Pihlerja, ki se je na prvi tekmi izkazal z odlično igro v obrambi in zadetkom v nasprotnikovi mreži. Prav tako bo na tokratni tekmi manjkal vratar Klemen Anžel, ki je službeno odpotoval v tujino, zdravstvene težave (bolezen, poškodbe) pa imajo Kristian Škerget, Adrijan Trstenjak, Niko Kosec in Toni Kovše. Odločitev o nastopu omenjene četverice bo padla tik pred tekmo. »Napovedujem, da se bomo borili, da pokažemo kaka ekipa smo, z novim trenerjem, z novimi obrazi, tudi pred domačo publiko. Pričakujem ogromno podporo s tribun. V minuli sezoni smo pokazali, da smo pred domačimi gledalci še bolj motivirani, igramo še z večjo željo. Dobrepolje pride k nam z veliko točko iz Kobarida. Pričakujemo težko tekmo, a mislim, da nas je dovolj in da smo dovolj kvalitetni, da ostanejo tri točke doma,« je pred dvobojem optimističen vratar ljutomerske ekipe Tjaž Lovrenčič, ki se je na uvodni tekmi v Zagorju izkazal z nekaj odličnimi obrambami, med drugim je gostiteljem zaustavil kar tri kazenske strele z desetih metrov.

V minuli sezoni sta se tokratna tekmeca pomerila dvakrat. V Vidmu, kjer domujejo futsalerji Dobrepolja, se je tekma končala z neodločenim izidom 3:3, v prleški prestolnici pa je Meteorplast ŠIC bar slavil s 6:2.

Ostale pare 2. kroga 1. slovenske futsal lige ter uradne osebe za petkove dvoboje najdete na povezavi.

Tjaž Lovrenčič:



Več v Šport