Na območju Ljutomera zasegli večjo količino konoplje

58-letnik je v neposredni bližini reke Mure, na območju UE Ljutomer, gojil večji nasad prepovedane droge konoplje. Med opravljanjem hišne preiskave je bilo najdeno in zaseženo še okrog 40.000 evrov gotovine za katero se sumi, da jih je pridobil s prodajo prepovedane droge.

Prlekija-on.net, sreda, 21. september 2022 ob 19:28
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Policisti PP Ljutomer, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU M. Sobota in vodnik službenega pasa za iskanje prepovedanih drog so 18. septembra 2022 prijeli osumljenca iz območja UE Ljutomer zaradi suma, da je v neposredni bližini reke Mure, na območju UE Ljutomer, gojil večji nasad prepovedane droge konoplje. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja - nasada, kjer je bilo ugotovljeno, da je osumljeni v njem skrbno gojil večje število sadik prepovedane droge konoplje.

58-letnemu osumljencu je bila odvzeta prostost. Na naslovu njegovega bivanja je bila opravljena hišna preiskava, kjer je bila najdena in zasežena večja količina snovi, iz katere je nameraval pridelati hašiševo olje. Med opravljanjem hišne preiskave je bilo najdeno in zaseženo okrog 40.000 evrov gotovine za katero se sumi, da jih je pridobil s prodajo prepovedane droge.

Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan in pravnomočno obsojen za istovrstna kazniva dejanja, zato je bil 20. 9. 2022 s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor.



Več v Črna kronika