Ljutomerčani do tretje zaporedne zmage

Prleki so Sevnico premagali s 6:3 (5:1) in imajo še naprej edini v prvoligaški konkurenci stoodstotni izkupiček.

Prlekija-on.net, sobota, 24. september 2022 ob 08:42
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 23. septembra, so bili odigrani dvoboji 3. kroga 1. slovenske futsal lige. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar se je odpravil v Sevnico in s tretjo zaporedno zmago obdržal vodilno mesto v 1. slovenski futsal ligi. Prleki so Sevnico premagali s 6:3 (5:1) in imajo še naprej edini v prvoligaški konkurenci stoodstotni izkupiček.

Varovanci Roberta Grdovića so silovito pričeli tekmo in v 6. minuti vodili s 3:0. Mrežo gostiteljev je v 1. minuti načel njihov nekdanji igralec Denis Kneževič, vodstvo pa sta povišala Aljaž Ruis v 4. in Aljaž Goznik v 6. minuti. Ljutomerčani, ki jih je ob odsotnosti poškodovanega Kristiana Škergeta kot kapetan na parket popeljal Matic Goznik, so gostitelje povsem nadigrali in jih prisilili, da so se ves čas branili. Mlado, poletno ekipo Meteorplasta ŠIC bara so bili primorani zaustavljati tudi s prekrški in že v 12. minuti so si nabrali šest prekrškov, s čimer so Kneževiču omogočili, da je s kazenskega strela (10 metrov) zabil za 4:0. Po visokem vodstvu gostje niso več igrali »s polno močjo« in so domačinom dovolili, da so si ustvarili nekaj priložnosti. Iz ene od teh je za znižanje na 1:4 v 15. minuti zadel Domen Krnc. Pred odhodom na odmor, na semaforju je pisala 19. minuta, je vodstvo ljutomerskega moštva povišal Thomas Pihler in postavil izid polčasa (1:5).

V drugem polčasu so gostje nadaljevali s kombinatorno igro, gostitelji pa so jih poskušali zaustavljati z grobo igro. Sodniški dvojec Dejan Veselič/Gregor Korošec je imel veliko dela. Do 27. minute sta sodnika kartonirala Sevničane, katerim sta pokazala štiri rumene kartone (Kuhar, Krnc, Pešec, Jordan), nato pa, ko so domačini sprovocirali goste, štiri kartone pokazala še Ljutomerčanom (Kneževič, M. Goznik, Ruis, Pihler).

In še zadetki v drugem polčasu. Najprej je zaostanek (2:5) v 31. minuti znižal David Pipan, sedem minut pozneje je za mirno končnico zadel Matic Goznik, končni izid 3:6 pa je v izdihljajih dvoboja iz kazenskega strela (10 metrov) postavil domači kapetan Sebastijan Drobne.

»Čestitke mojim fantom. Čestitke tudi Sevnici na zelo dobri tekmi. Pokazala je, da je to zelo vroče gostovanje, zato sem zelo ponosen na moje fante, da so zabeležili tretjo zaporedno zmago. V prvi polčas smo vstopili tako, kot smo se pripravljali na treningu. Lahko bi zabili kakšen zadetek več. V drugem polčasu je morda v našo ekipo prišlo razmišljanje, da bomo z lahkoto prišli do zmage, pa so domačini pokazali 'zobe'. Kljub vsemu menim, da je končni rezultat pravičen. Mi smo sicer imeli še nekaj priložnosti, predvsem iz protinapadov, a je Sevnica nudila dober odpor, tako da sem zelo zadovoljen s tekmo,« je po zmagi dejal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović. V prihodnjem krogu (petek, 30. septembra) bo v ljutomerski dvorani ŠIC derbi dveh trenutno točkovno najuspešnejših ekip 1. slovenske futsal lige. Meteorplast ŠIC bar (9 točk) bo gostil Dobovec, večkratnega državnega prvaka (7 točk).

Robert Grdović:

Meteorplast ŠIC bar: Anžel, Lovrenčič (vratarja), A. Goznik, M. Goznik (kap.), Rajter, Kneževič, Trstenjak, Pihler, Ruis, Kosec, Tkalčič, Šnofl. Trener: Robert Grdović.

Ostali rezultati 3. kroga 1. SFL, lestvica in pari naslednjega kroga so na povezavi.Več v Šport