Prostovoljno gasilsko društvo Trnovci organiziralo gasilsko tekmovanje

PGD Trnovci je po dveh letih premora ponovno organiziralo tradicionalno gasilsko tekmovanje za pionirje in za starejše gasilce.

Ivan Trunk, sobota, 24. september 2022 ob 18:42
Gasilsko tekmovanje PGD Trnovci

Gasilsko tekmovanje PGD Trnovci

Prostovoljno gasilsko društvo Trnovci je po dveh letih premora spet organiziralo tradicionalno gasilsko tekmovanje za pionirje in za starejše gasilce, ki je bilo v soboto, 3. septembra, pred gasilskim domom in na igrišču v Trnovcih. Pred tekmovanjem je bil postroj enot, dvig gasilske zastave in pozdravni nagovor Mateja Belšaka, predsednika PGD Trnovci in Mirka Cvetka, župana občine Sveti Tomaž, potem pa so se pričela tekmovanja za pokal PGD Trnovci.

Za pionirje in pionirke so pripravili vajo z vedrovko in štafeto s prenosom vode iz enega sodčka v drugi sodček. Tekmovalo je šest ekip in so se uvrstili na naslednja mesta: 1. Vitan - Kog, 2. Bolehnečici, 3. Polenšak, 4. Trnovci, 5. Ivanjkovci in 6. Dornava.

Pri gasilskem tekmovanju za starejše gasilke in gasilce so pripravili vajo s hidrantom in vajo raznoterosti. Pri starejših gasilcih je tekmovalo pet ekip in so se uvrstili na naslednja mesta: 1. Ponova vas (prihajajo iz okolice Grosupljega), 2. Radenci - Boračeva, 3. Zlatoličje, 4. Slovenja vas in 5. Štore. Pri starejših gasilkah sta tekmovali dve ekipi in sta se uvrstili na naslednja mesta: 1. Jablane in 2. Trnovci.

Po končanem tekmovanju je bil postroj enot, spust zastave, zahvalni nagovori in podelitev pokalov. V zahvalnem nagovoru so se tekmovalcem in sodnikom zahvalili Matej Belšak, predsednik PGD Trnovci, Mirko Lovrec, predsednik GZ Sveti Tomaž in Albin Belšak, poveljnik GZ Sveti Tomaž. Za tem je sledila podelitev pokalov najboljšim trem ekipam in pogostitev tekmovalnih ekip ter drugih gostov.



Več v Kultura in izobraževanje