Štiri desetine GZ Ljutomer prihodnje leto na državnem tekmovanju

V Murski Soboti je potekalo Regijsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta, ki se ga je udeležilo tudi 11 desetin iz Gasilske zveze Ljutomer.

Prlekija-on.net, sobota, 24. september 2022 ob 22:41
Mladi gasilci

Mladi gasilci

V nedeljo, 18. septembra je na parkirišču nakupovalnega centra Maximus v Murski Soboti potekalo Regijsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Udeležilo se ga je tudi 11 desetin iz Gasilske zveze Ljutomer.

V dopoldanskem času so se med sabo pomerili mladi gasilci. V konkurenci pionirjev so PGD Banovci dosegli 6. mesto, PGD Pristava 28. in PGD Mala Nedelja 30. mesto. Pri mladincih so desetina PGD Branoslavci dosegli 2. mesto, PGD Mala Nedelja 8. mesto in PGD Zgornje Krapje 17. mesto. Med mladinkami so PGD Radoslavci dosegle 4. mesto.

Popoldan pa je bil v znamenju tekmovanja članskih desetin. Gasilsko zvezo Ljutomer so zastopali PGD Branoslavci, ki so med člani A zasedli 9. mesto, PGD Mekotnjak - Stara Cesta je v konkurenci člani B dosegla 2. mesto in dve ekipi PGD Pristava - članice A - 3. mesto in članice B - 2. mesto.

Z uvrstitvijo na prva tri mesta v svoji konkurenci so se štiri ekipe Gasilske zveze Ljutomer - PGD Branoslavci (mladinci), PGD Mekotnjak - Stara Cesta (člani B) in PGD Pristava (članice A in članice B) - uvrstile na državno tekmovanje, ki bo potekalo prihodnje leto.

Vsem ekipam iskrene čestitke za ves trud, prikazano znanje in usposobljenost ter za odlične rezultate.

Članske desetine
Članske desetine


Več v Kultura in izobraževanje