Aktualni prvak do zanesljive zmage v Ljutomeru

Dvoboj dveh doslej neporaženih ekip je privabil kar 300 gledalcev, ki so videli razigrane goste.

Prlekija-on.net, sobota, 1. oktober 2022 ob 17:16
Meteorplast ŠIC bar - Dobovec

Meteorplast ŠIC bar - Dobovec

Z dvoboji 4. kroga se je petek nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. V dvorani ŠIC Ljutomer je bil odigran derbi kroga med trenutno točkovno najuspešnejšima ekipama. Meteorplast ŠIC bar, ki je bil do tega kroga na prvem mestu (9 točk), je gostil Dobovec. Slavili so gostje s 6:1 (3:1) in se zavihteli na vrh prvoligaške razpredelnice (10 točk).

Dvoboj dveh doslej neporaženih ekip je privabil kar 300 gledalcev, ki so videli razigrane goste. Po začetnem otipavanju so igralci aktualnega prvaka v 4. minuti prišli do vodstva, ko je v polno zadel Hrvat Vedran Matošević. Po prejetem zadetku so domačini pričeli oblegati vrata gostujočega vratarja Marka Pečka, ki se po strelu Aljaža Goznika lahko zahvali okvirju vrat, da se mreža ni zatresla. Poleg tega je Peček v prvi polovici prvega polčasa zaustavil še nevarna poizkusa Denisa Kneževiča in Roka Šnofla. Kar ni uspelo domačim, je gostom. V slabih dveh minutah (9. in 10. minuta) so preko Roka Mordeja in Žige Čeha povišali vodstvo na 3:0. Pred odhodom na odmor, na semaforju je tekla 16. minuta, je s strelom z razdalje za znižanje zaostanka poskrbel Aljaž Ruis, ki je tako dosegel že tretji zadetek v sezoni.

Zmagovalec je bil odločen v 23. minuti, ko je domačega vratarja Tjaža Lovrenčiča premagal Patrik Pasariček, še en Hrvat v vrstah najuspešnejšega slovenskega futsal kolektiva. Gostitelji so se poskušali približati superiornim gostom, a je bila obrambna formacija Dobovca tokrat pretrd oreh za mlado domačo ekipo. V zadnji četrtini tekme so gostje še dvakrat zadeli. Najprej je v 31. minuti svoj šesti zadetek v sezoni dosegel Kristjan Čujec, s čimer je zadržal vodilno mesto na listi strelcev, v 39. minuti pa je končni izid postavil vratar Peček, ki je ob igri domačinov s petimi igralci v polju zadel s svoje polovice.

V 1. slovenski futsal ligi sedaj sledi dvotedenski premor. Slovenska izbrana vrsta bo namreč prihodnjo soboto odigrala kvalifikacije za svetovno prvenstvo proti Kazahstanu v gosteh. Dvoboji 5. kroga bodo tako na sporedu 14. oktobra, ko bo Meteorplast ŠIC bar gostoval na Vrhniki pri še vedno neporaženem Siliku (8 točk).

Podrobnosti s tekem 4. kroga 1. SFL, lestvica, pari prihodnjega kroga so na povezavi.



Več v Šport