Kolesarski izpiti na Osnovni šoli Križevci

Izpit je za mlade kolesarje predstavljal zadnji korak na poti k samostojnosti v cestnem prometu.

Prlekija-on.net, nedelja, 2. oktober 2022 ob 17:08
Kolesarski izpiti na OŠ Križevci

Kolesarski izpiti na OŠ Križevci

V dveh sončnih utrinkih (27. 9. 2022 in 30. 9. 2022) letošnje deževne jeseni so učenci 5. razredov uspešno opravili praktični del kolesarskega izpita, ki sestoji iz 2 delov - poligona in nato vožnje na cesti. Slednjo so opravljali v petek popoldne, ko se je pokazalo sonce.

Izpit je za naše mlade kolesarje predstavljal zadnji korak na poti k samostojnosti v cestnem prometu.

Razredničarki Ksenija Mavrič in Nada Vajs Vidnar sta učence v začetku šolskega leta popeljali po Križevcih in jim pokazali, kaj vse treba na cesti upoštevati. Zatem so bili na vrsti starši, ki so pokazali interes, si vzeli čas in se s svojimi mladimi kolesarji popeljali kot inštruktorji.
V torek so moške roke naše šole - hišnik Stanko, učitelja Matevž in Matej - postavili poligon na parkirišču, ki je bil za učence in tudi odrasle zelo zahteven. Pri vadbi in izpitu iz poligona so učence med odmori spodbujali osnovnošolci vseh razredov, pa tudi otroci vrtca Križevci so opazili, da se dogaja nekaj »velikega«.

Vsi učenci so do 12.45 ure uspešno prevozili poligon, postavili kolesa pod streho, potem pa se je ulilo.

Ko se je v petek približevala 14.00 ura se je začelo kazati tudi sonce. Praktični del izpita je potekal po celotnih Križevcih. Za varnost, pravilnost in brezhibnost izvedbe je skrbel TIM učiteljev iz šole, starejših učencev prometnikov, policijske postaje Ljutomer, redarstva občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej in seveda staršev prostovoljcev, ki so pomagali učencem z nasveti na težjih prometnih postajah.

Brezhibna izpeljava je bila dokaz uspešnega sodelovanja vseh, ki smo si vzeli čas in našim otrokom pomagali pri opravljanju kolesarskega izpita.

SREČNO in PAZLJIVO NA CESTI.

OŠ Križevci



Več v Kultura in izobraževanje