Bo tvoj naslednji telefon nov ali refurbished iPhone?

Če vas zanima kako kupiti refurbished iPhone v Sloveniji in kaj lahko ob nakupu pričakujete, smo za vas zbrali nasvete, na kaj morate biti pozorni pri nakupu.

Oglasno sporočilo, torek, 4. oktober 2022 ob 08:12
Refurbished iPhone

Refurbished iPhone

Vsak bi rad imel delček najnovejše tehnologije ali pa vsaj nekaj, kar spada v višji cenovni razred, vendar je to ob strmem naraščanju življenjskih stroškov in že tako visokih cenah pametnih telefonov lahko precejšen izziv. Ena od možnosti, o kateri morda razmišljate, je nakup obnovljenega telefona.

Morda se sliši, kot da so bile obnovljene naprave poškodovane ali so imele večje napake, ki so bile naknadno odpravljene, vendar so zaradi številnih uglednih trgovcev postale odlična alternativa plačilu polne cene. Poleg tega vam običajno nudijo tudi dostojno garancijo.

Če vas zanima kako kupiti refurbished iPhone v Sloveniji in kaj lahko ob nakupu pričakujete, smo za vas zbrali nasvete, na kaj morate biti pozorni pri nakupu.

Kakšna je razlika med rabljenim in obnovljenim telefonom?

Preden nadaljujemo, je vredno razložiti razliko, saj je v zvezi s tem vprašanjem veliko nejasnosti. K temu ne pripomorejo niti prodajalci obnovljenih telefonov - ti lahko naprave, ki jih prodajajo, dejansko obnovijo ali pa tudi ne.

Ko kupite napravo, ki jo je nekdo že uporabljal, na primer na Facebook Marketplace, Bolhi ali drugi platformi, tvegate glede stanja naprave in ali v celoti deluje ali ne. Morda že poteklo garancijsko obdobje proizvajalca (običajno leto ali dve, vendar se garancija le redko prenese preko prvotnega kupca), življenjska doba pa baterije se je poslabšala. Prav tako lahko pride do obrabe ohišja in zaslona, po nekaj tednih ali mesecih pa se lahko pojavijo težave s telefonom. V tem primeru se boste morali znajti sami, saj je pri zasebni prodaji, kot je ta, možnost povračila zelo malo verjetna.

Vaš odgovor na to je verjetno, da so rabljene naprave običajno cenejše od obnovljenih, zato je to del tveganja, ki ste ga pripravljeni vzeti v zakup.

V nasprotju z rabljenimi napravami so obnovljeni telefoni popolnoma novi ali zelo malo uporabljeni. Morda jih je kupec vrnil prodajalcu na drobno, to pa se lahko zgodi zaradi napake in ob koncu pogodbe ali poslovnega najema.

Refurbished iPhone

Prodajalci obnovljenih telefonov, kot je gizzmo.si v Sloveniji, telefone povrnejo v prvotno stanje, ki je podobno novemu. Da imate boljšo predstavo o realnem stanju telefona, so ti aparati razvrščeni v več kategorij glede na njihovo trenutno stanje. Prav tako so v škatlo dodani manjkajoči elementi, kot so polnilec, orodje za vstavljanje SIM kartice in USB kabel, tako da imate vse, kar potrebujete.

Obnovljeni telefoni so opremljeni tudi z jamstvom, ki vas ščiti pred morebitnimi okvarami, običajno eno leto. V obnovljene naprave so lahko vgrajene tudi nove baterije, kar pomeni, da je enako življenjska doba baterije enaka kot v novem telefonu. Zaradi teh dodatnih korakov so obnovljeni izdelki ponavadi nekoliko dražji od rabljenih, vendar vse prednosti odtehtajo nekaj deset evrov razlike v ceni.

Z obnovljenimi telefoni prihranite denar

Najbolj prepričljiv razlog za nakup refurbished iPhone-a je ta, da boste v primerjavi z nakupom nove naprave prihranili kar zajeten znesek. Apple na primer prodaja obnovljene telefone iPhone s popusti, ki običajno znašajo 15 % običajne cene naprave. Res je, da to običajno niso trenutni modeli, vendar pa lahko po takšnih znižanjih pogosto kupite vodilne naprave prejšnje generacije, pri čemer so naprave obnovljene do praktično novega stanja in so dobavljene v novi škatli z vsemi originalnimi dodatki ter z enako enoletno garancijo, kot če bi kupili popolnoma novo napravo.

Če vas ne moti manjša obraba naprave, lahko prihranite še več denarja s tem, da ne izberete maksimalne stopnje ohranjenosti, temveč se odločite za zelo dobro ali dobro ohranjenost telefona - še vedno z jamstvom vračila denarja in zavedanjem, da so bile naprave temeljito testirane in odpravljene vse napake. Čeprav za refurbished iPhone 12 pri gizzmo.si odštejete okrog 20 % manj, to ne pomeni, da je telefon slabši. Preden gre v prodajo, aparat testirajo s kar 56 točkovnim testom in odpravijo vse možne pomanjkljivosti, da v vaše roke pride brezhibno delujoč.

Refurbished iPhone

Obnovljene naprave imajo vključeno garancijo

Z rabljenimi napravami, kupljenimi na Bolhi ali Facebook Marketplace lahko prihranite, vendar je to seveda tvegano. Z nakupom obnovljene naprave lahko še vedno prihranite, vendar pa ta vključuje jamstvo na delovanje. Če naprava preneha delovati ali pa se pojavi kakršna koli napaka, jo lahko vrnete in prejmete vračilo kupnine ali zamenjavo.

Prenovljene naprave so koristne za okolje

Te novice smo videli že vsi, pa vendar - podnebne spremembe že začenjajo zaskrbljujoče vplivati na različne dele sveta, trenutne znanstvene napovedi pa niso optimistične. Eden od razlogov za to je velika poraba energije in virov, ki so potrebni za proizvodnjo in distribucijo tehnologije.

Podaljšanje življenjske dobe že obstoječega izdelka je korak v pravo smer, zato je nakup obnovljenega telefona namesto novega dobra izbira za okolje. En nakup obnovljene naprave ne bo rešil planeta, a če se bo dovolj potrošnikov odločilo zanje, bo to zagotovo pomagalo.

Refurbished iPhone

Ali naj kupim obnovljen telefon?

Za vse, ki želite imeti vrhunski telefon, a zanj ne bi odšteli preveč denarja, je obnovljen telefon odlična možnost. Pri uglednem prodajalcu obnovljenih naprav pa je nakup tudi popolnoma varen. V Sloveniji imate na voljo obnovljene telefone in pametne ure REBORN pri spletni trgovini gizzmo.si, kjer vam zagotavljajo, da delujejo neoporečno. Poleg slovenskega trga refurbished iPhone, Samsunge in pametne ure ponujajo tudi na hrvaškem trgu.

Ob nakupu vsake naprave vam zagotavljajo 1-letno garancijo z možnostjo servisa v Sloveniji. Po nakupu vam podarjajo tudi 30 dni za preizkušanje telefona in v kolikor vam v tem času karkoli ne bi odgovarjalo lahko telefon vrnete. Gre za uradnega prodajalca strokovno obnovljenih naprav, kjer so vam za vse želje, informacije in zahteve na voljo tudi po nakupu.



Več v Gospodarstvo