Ohranjanje prleških vrednot po upokojensko

V DU Ljutomer so kupili nov štedilnik, na katerem bodo lahko pravo vrednost receptov iz njihove knjige »Mešam, kuham in uživam« tudi preizkusili.

Prlekija-on.net, torek, 4. oktober 2022 ob 15:09
Ohranjanje prleških vrednot po upokojensko

Ohranjanje prleških vrednot po upokojensko

V Društvu upokojencev Ljutomer se zavedajo, da kulinarika predstavlja osrednjo temo družinskega in družabnega življenja. S ciljem ohranjanja izročil so pridne članice, ki se družijo v Sekciji za ohranjanje kulturne dediščine že pred dvema letoma izdale knjigo "Mešam, kuham in uživam", ki je v tem času doživela že tretji ponatis. V njej so zbrani najboljši recepti.

Da pa ne bi vse skupaj ostalo samo na papirju, so se v društvu odločili in kupili nov štedilnik, na katerem bodo lahko pravo vrednost receptov tudi preizkusili.

Tako so ob tej priložnosti preizkusili zmogljivost nove pridobitve in spekli domače žemljice in čevapčiče ter vse skupaj postregli s pristno domačo zelenjavo.

Iz zadovoljnih in nasmejanih obrazov je razbrati, da jim je prvi dosežek uspel, seveda pa sledi nadaljevanje, o čemer pa v prihodnje, je ob tem povedal Ciril Magdič, predsednik DU Ljutomer.



Več v Kultura in izobraževanje