Grdović: »Siliko je trenutno v najboljši formi v ligi!«

Prleško moštvo je z doslej osvojenimi 9. točkami na drugem, tokratni gostitelji pa so s točko manj na tretjem mestu.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. oktober 2022 ob 08:08
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Po dvotedenskem premoru zaradi reprezentančnih akcij se ta petek, 14. oktobra 2022, nadaljuje prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Na sporedu bodo dvoboji 5. kroga. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo gostoval na Vrhniki pri Siliku, tekma pa se bo pričela ob 20.30 uri. Prleško moštvo je z doslej osvojenimi 9. točkami na drugem, tokratni gostitelji pa so s točko manj na tretjem mestu.

V minulih dveh tednih so bili tudi treningi ljutomerske ekipe številčno osiromašeni. Tilen Rajter, Rok Šnofl in Adrijan Trstenjak so bili s slovensko reprezentanco U21 na turnirju v Novigradu na Hrvaškem, Niko Kosec in Luka Lovrec pa na reprezentančni akciji U19 v Podčetrtku. Poleg tega sta manjkala tudi kapetan Kristian Škerget, ki še naprej vleče neugodno poškodbo kolka, in Aljaž Goznik. Slednji je zaradi bolezni, ki ga je prikovala na bolnišnično posteljo in bo dalj časa odsoten s futsal parketov, tudi izpustil reprezentančni nastop za selekcijo U21. Tako je ekipa v sestavi, ki se bo odpravila na tekmo na Vrhniko, opravila le en skupen trening. »Po prvem porazu v sezoni, ki je prišel od favoriziranega Dobovca, smo v analizi tekme videli veliko dobrih, kakor tudi slabih stvari. Upam, da smo šolo dobro končali, ter da bomo tokrat boljši in konstantni celo tekmo. Mislim, da je Siliko trenutno v najboljši formi v ligi. Zato bo zelo težka tekma. Pričakujemo pozitiven rezultat,« je spoštljivo o naslednjem nasprotniku spregovoril trener ljutomerske ekipe Robert Grdović.

Robert Grdović:

Tudi igralec Rok Šnofl napoveduje težko tekmo: »Mislim, da nas čaka druga zaporedna težka tekma. Pričakujem, da bomo 'pravi', da ne bomo delali takih napak kot proti Dobovcu in da iztržimo pozitiven rezultat. Mislim, da smo se dobro pripravili na njih, kako bo to izpadlo, pa bomo videli v petek

Rok Šnofl:

V minuli sezoni sta ekipi odigrali prvi medsebojni uradni tekmi. Na Vrhniki se je dvoboj končal brez zmagovalca (3:3), v Ljutomeru pa je Siliko slavil 6:1.

Ostali pari 5. kroga v 1. slovenski futsal ligi, delegirani sodniki ter trenutna razpredelnica so na povezavi.



Več v Šport