Pri PGD Grabšinski breg svečano prevzeli novo gasilsko vozilo

V Juršincih so pripravili svečan prevzem novega gasilskega vozila GVM-1.

Ivan Trunk, ponedeljek, 17. oktober 2022 ob 09:54
Prevzem novega vozila PGD Grabšinski breg

Prevzem novega vozila PGD Grabšinski breg

Prostovoljno Gasilsko društvo Grabšinski breg je v nedeljo, 2. oktobra, v prireditvenem šotoru na športnem igrišču v Juršincih pripravilo svečan prevzem novega gasilskega vozila GVM-1. Ideja za nabavo novega vozila je prišla že leta 2017, ko so se odločili, da zamenjajo celotni vozni park, avgusta leta 2019 so nabavili in svečano prevzeli GVC16/25 letos pa še novi kombi GVM-1.

Novo vozilo je kombi znamke Volkswagen caravelle z motorjem 140KS in pogonom na vsa štiri kolesa. Vozilo je namenjeno za prevoz moštva na intervencijo, za prevoz tekmovalnih ekip na tekmovanja, za prevoz članov na izobraževanja in druge potrebe društva. Vozilo ima standardno opremo po pravilih GZ Slovenije, nekaj opreme pa so si dodali po lastnih potrebah in željah. Novo vozilo GVM-1 je PGD Grabšinski breg plačalo iz lastnih virov.

Ekipe prijateljskih in sosednjih gasilskih društev, ki so bile povabljene na svečani prevzem so se zbrale v prireditvenem šotoru. Povabljena gasilska društva, ki so se udeležile prevzema so bila naslednja: PGD Gabrnik, PGD Mala Nedelja, PGD Dornava, PGD Polenšak, PGD Ptuj, PGD Stara Gora, PGD Pacinje, PGD Mezgovci ob Pesnici, PGD Spodnji Velovlek, PGD Trnovci, PGD Bresnica, PGD Zamušani in 2 člana GZ Ptuj.

V začetku svečanega prevzema je mešani pevski zbor Svetega Lovrenca Juršinci zapel himno nato pa so sledili nagovori, ki so jih imeli predsednik PGD Grabšinski breg Matej Holc, župan občine Juršinci Alojz Kaučič in predsednik GZ Juršinci Danijel Mlinarič. Po nagovorih pa je potekala svečana predaja ključev novega vozila, ki jih je Alojz Kaučič, župan občine Juršinci predal Mateju Holcu, predsedniku PGD Grabšinski breg, ta pa jih je predal Alenu Rižnarju, vozniku in skrbniku novega vozila. Sledil je še blagoslov novega vozila, ki ga je opravil domači župnik Dušan Todorovič.

Ob koncu svečanosti je bila podelitev zahval, ki so jih prejeli ŠD Juršinci, Društvo prijateljev mladine in zabave Juršinci in župan občine Juršinci. Ekipa pionirjev domačega gasilskega društva pa je osvojila drugo mesto na regijskem tekmovanju, za kar so prejeli pokal ter torto. Po svečanem prevzemu je sledila še pogostitev vseh gostov in zabava z ansamblom Natura.



Več v Kultura in izobraževanje