To so razlogi, da se ogrevanje s klimo splača

Ogrevanje s klimo je enostavno, priročno in varčno. V članku preberite, zakaj se uporaba klime za ogrevanje splača in kje najti pravo zase.

Oglasno sporočilo, torek, 18. oktober 2022 ob 07:51
Ogrevanje s klimo

Ogrevanje s klimo

Hladnejše temperature, udobna oblačila, skodelica čaja v roki in prijetno toplo stanovanje, ki ga ogrejete le s pritiskom na gumb …

Sta tudi vaša jesen in zima tako prijetni? Ali ste na žalost med tistimi, ki jim to obdobje predstavlja muko, saj se bojite dneva, ko boste morali začeti ogrevati stanovanje ali hišo? Moderne klimatske naprave poleg hlajenja vključujejo tudi funkcijo gretja, zato se čedalje več Slovencev odloča za tak način ogrevanja v hladnejši sezoni. Klimatske naprave so še posebej priročne v prehodnem obdobju, saj je njihova uporaba praktična in enostavna. Med hlajenjem in gretjem lahko enostavno preklapljate - tako vas vroči popoldnevi in hladni večeri ne bodo več presenetili.

Ali je klima za ogrevanje za vas dobra odločitev in, ali se tako ogrevanje splača, preberite v nadaljevanju.

Čedalje več ljudi se odloča za ogrevanje s klimo, saj gre za priročen in varčen način ogrevanja, ki je dobrodošel predvsem v prehodnem obdobju.

Zakaj ogrevati s klimo?

Ogrevanje s klimo

Klimatske naprave so vsekakor dvignile raven našega udobja in bivanja v notranjih prostorih. Omogočajo nam vzdrževanje optimalne temperature, sodobnejši modeli pa zrak tudi filtrirajo ali vzdržujejo primerno vlažnost. Časi, ko zaradi vročine nismo mogli spati, so mimo, saj lahko le z enim pritiskom na gumb spalnico pred spanjem prijetno ohladimo. Klime pa niso primerne le za hlajenje, učinkovite so tudi pri ogrevanju našega domovanja. Katere so njihove prednosti, preberite v nadaljevanju.

Hitro ogreje prostor

Prva in pomembna prednost klimatske naprave je zagotovo ta, da prostor ogreje hitro. Pri ogrevanju s klimo namreč topel zrak piha direktno v sobo oziroma prostor, ki ga želimo ogreti. Prav tako je prednost tudi ta, da lahko hitro preklapljamo med hlajenjem in ogrevanjem, kar še posebej pride prav v jesenskem in spomladanskem obdobju, ko so lahko temperaturne razlike v istem dnevu tudi do 10 °C ali več.

Enostaven način uporabe

Velika prednost klimatske naprave je tudi ta, da jo lahko brez večjih posegov namestite v enem dnevu. Montaža je opravljena hitro, z uporabo pa lahko pričnete takoj. Klimo lahko uporabljate tako za hlajenje kot tudi gretje in si tako izboljšate bivalne razmere skozi celo leto s samo eno napravo. Tudi sama uporaba klimatske naprave je enostavna, saj se jo preprosto upravlja z daljinskim upravljalcem ali celo z mobilnim telefonom. Za udobno bivanje skozi celo leto potrebujete torej samo eno napravo.

Ima ugoden vpliv na zdravje

Uporaba klimatske naprave v stanovanju lahko ugodno vpliva na vaše zdravje. Sodobnejše klimatske naprave poleg osnovnega delovanja ponujajo še mnogo več. Omogočajo filtracijo zraka, kar pomeni, da bo v vašem stanovanju manj prahu, alergenov, bakterij in mikrodelcev. Klimatska naprava skrbi tudi za primerno vlažnost, kar je še posebej dobrodošlo poleti in pozimi, ter tako skrbi za prijetno mikroklimo v vašem domu.

Se ogrevanje s klimo splača?

Klimatske naprave se običajno povezuje z visokimi stroški, dejstvo pa je, da je klima za ogrevanje lahko stroškovno precej učinkovita. Poleg zgoraj omenjenih prednosti so tukaj še drugi dejavniki, zaradi katerih se splača ogrevati s klimo:

  • Varčnost: Sodobne klimatske naprave so veliko bolj varčne kot včasih. Modeli klimatskih naprav v energetskem razredu A+++ zagotavljajo največjo energetsko učinkovitost.
  • Ugodna cena: Pri nakupu klima za hlajenje in ogrevanje boste dobili dve napravi v eni. Začetni finančni zalogaj bo tako manjši, saj boste opravili nakup zgolj ene naprave, ki jo boste lahko uporabljali skozi celo leto. Tudi same cene klimatskih naprav so v primerjavi z drugimi napravami za ogrevanje veliko bolj ugodne, zato se nakup res splača.
  • Široka ponudba: Na trgu je veliko število ponudnikov različnih blagovnih znamk, modelov in cenovnih razredov klimatskih naprav. Vsak bodoči uporabnik si tako lahko enostavno izbere pravo napravo zase in za svoje potrebe. To lahko naredi kar iz udobja svojega doma - med različnimi modeli lahko preprosto brska po spletni trgovini Pravaklima.

Sodobne klimatske naprave so bolj varčne od predhodnic, uporabnike pa prepričajo tudi z ugodno ceno in široko ponudbo, v kateri vsak najde nekaj zase.

Pravaklima - pravi naslov za nakup

Ogrevanje s klimo

Če se odločate za nakup klime, ga lahko opravite varno in preprosto kar preko spleta. Pravaklima je specializirana spletna trgovina, ki vam ponuja edinstveno izkušnjo nakupa klimatske naprave. V njihovi spletni trgovini lahko preprosto izbirate med različnimi blagovnimi znamkami in modeli klimatskih naprav ter v udobju svojega doma preverite vse informacije, ki so za vas pomembne.

Ponujajo številne blagovne znamke
V spletni trgovini Pravaklima najdete številne kvalitetne blagovne znamke, kot so Mitsubishi Electric, Kaysun, Daikin, Panasonic, Samsung, Toshiba, Gree in Cooper Hunter. Med številnimi modeli klimatskih naprav različnih cenovnih razredov boste zagotovo našli pravo zase.

Odgovorijo na vaša vprašanja
Čeprav je Pravaklima spletna trgovina, so z vami od nakupa do zaključka montaže. Če imate kakršna koli vprašanja, vam nudijo strokovno svetovanje ter pomagajo pri izbiri same naprave, nudijo pa tudi profesionalno montažo po celotni Sloveniji.

Brezplačna dostava in 14-dnevno jamstvo
Ob nakupu v spletni trgovini Pravaklima prejmete brezplačno dostavo in 14-dnevno jamstvo. Oglejte si širok asortiman klimatskih naprav vrhunske kakovosti po ugodnih cenah.

Kontaktirajte podjetje Pravaklima
Če imate dodatna vprašanja ali bi želeli več informacij, jih lahko kontaktirate lahko spletnega obrazca, na voljo pa so vam tudi za telefonski pogovor na številki 069 773 173.



Več v Gospodarstvo