Vložili pobudo za uvedbo predmeta Prva pomoč in zdravje v šolski program

Pobudo so vložili Slovenski reanimacijski svet pri Slovenskem združenju za urgentno medicino, Iniciativa za AED, Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija in Rdeči križ Slovenije.

Prlekija-on.net, torek, 18. oktober 2022 ob 17:16
Pobudo so vložile štiri organizacije

Pobudo so vložile štiri organizacije

Ob mednarodnem dnevu oživljanja, ki ga obeležujemo 16. oktobra, so štiri organizacije: Slovenski reanimacijski svet pri Slovenskem združenju za urgentno medicino, Iniciativa za AED, Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija in Rdeči križ Slovenije, na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS vložile pobudo za uvedbo predmeta Prva pomoč in zdravja v šolski program.

Po šestih letih od vložitve pobude Otroci rešujejo življenja, kjer se pridružujemo številnim razvitim državam, kjer se otroci od 12. leta dalje že učijo temeljnih postopkov oživljanja, se je porodilo vprašanje, zakaj teh znanj ne bi nadgradili še z drugimi pomembnimi vsebinami na področju medicine za laično prebivalstvo, saj bi tako lahko preprečili marsikatero bolezen.

Več o pobudi in vsebini predlaganega predmeta Prva pomoč in zdravje si lahko priloženem dokumentu.Več v Kultura in izobraževanje