Mednarodni štafetni tek v vrtcu Ljutomer

S simboličnim tekom okrog vrtca in štafetno palico, narejeno iz odpadnega materiala, so se pridružili najdaljšemu, mednarodnemu, štafetnemu teku, ki od 30. septembra poteka skozi 18 držav.

Prlekija-on.net, sreda, 19. oktober 2022 ob 16:33
Mednarodni štafetni tek v vrtcu Ljutomer

Mednarodni štafetni tek v vrtcu Ljutomer

Danes, 19. 10. 2022 smo se tudi v našem vrtcu pridružili najbolj množični podnebni iniciativi na svetu s sloganom "ČAS SE IZTEKA". S simboličnim tekom okrog vrtca in štafetno palico na čelu, narejeno iz odpadnega materiala, ki so jo otroci suvereno prenašali od skupine do skupine, smo se pridružili najdaljšemu, mednarodnemu, štafetnemu teku, ki od 30. septembra poteka skozi 18 držav v Sharm-el Sheikh na Podnebno konferenco COP27 in se prav v teh dneh mudi v Sloveniji. Pridružujemo se osnovnemu sporočilu in ciljem: ukrepati za podnebje, proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov.

Vpliv posameznika na podnebne spremembe smo pri otrocih ozavestili že en dan prej, kjer smo skupaj razmišljali o življenju ljudi, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. Temeljiteje smo si ogledali štafetno palico, jo potipali in ugotavljali, da se posledice podnebnih sprememb tičejo vseh nas. Zato razmislimo, kaj konkretnega lahko spremenimo v svojem življenju danes, da bomo pripomogli k naši lepši prihodnosti za vse nas in še tiste, ki pridejo jutri.

FOTO

Zapisala: Ksenja Kosi Viher, koordinator Ekošole