Proti Primorcem za prekinitev negativnega niza

Meteorplast ŠIC bar bo v dvorani ŠIC Ljutomer gostil primorsko ekipo Bronx Škofije.

Prlekija-on.net, četrtek, 20. oktober 2022 ob 07:48
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V petek, 21. oktobra, se bo z dvoboji 6. kroga nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast ŠIC bar bo v dvorani ŠIC Ljutomer gostil primorsko ekipo Bronx Škofije, dvoboj pa se bo pričel ob 20.30 uri.

»Vedno manj nas je,« je pred zadnjim treningom v tem tednu dejal trener ljutomerskega moštva Robert Grdović. Poškodbe in bolezni redčijo ekipo. Tako bodo na petkovem dvoboju proti Primorcem manjkali Kristian Škerget, Aljaž Goznik, Thomas Pihler, Toni Kovše in Žiga Tkalčič. »Siguren sem, da nas čaka še ena težka tekma. Po dveh porazih moramo pokazati nekaj več. Pristop mora biti boljši napram zadnjim dveh tekmam in upam, da se bo to poznalo na terenu. Bronx je napram lanski sezoni močnejša ekipa. Pokazali so, da imajo letos kar nekaj kvalitete. Zato mislim, da bo to težka tekma. Nasprotnik je neugoden, ampak ker smo domačini, moramo to vlogo opravičiti in upam oz. želim si, da bodo vse tri točke ostale doma,« je kljub vsem tegobam, ki so se nabrale v zadnjih tednih, optimističen vratar domače ekipe Klemen Anžel:

Ljutomerčani so po odličen vstopu v sezono, ko so zabeležili tri zmage (Mlinše, Dobrepolje, Sevnica), doživeli dva poraza proti trenutno najboljšima ekipa v Sloveniji (Dobovec, Siliko). Meteorplast ŠIC bar je tako doslej zbral devet točk in zaseda četrto mesto. Primorci, ki imajo po dve zmagi in poraza ter en neodločen izid, so s sedmimi točkami na petem mestu.

V sezoni 2021/22 sta se ekipi pomerili dvakrat. V Kopru je ljutomerska ekipa slavila s 6:3, v Ljutomeru pa se je dvoboj končal brez zmagovalca (1:1).

Ostali pari 6. kroga, sodniki in trenutna lestvica 1. slovenske futsal lige so na povezavi.



Več v Šport