Dom premajhen za izvedbo vseh aktivnosti

DU Ljutomer sta obiskala Boštjan Medik, generalni sekretar ZSS Slovenije in Zdenka Bobovec, koordinatorka ZSSS za Pomurje.

Prlekija-on.net, sobota, 22. oktober 2022 ob 09:17
Obisk ZSS Slovenije v DU Ljutomer

Obisk ZSS Slovenije v DU Ljutomer

V petek, 21.oktobra, sta DU Ljutomer ponovno obiskala Boštjan Medik, generalni sekretar ZSS Slovenije in Zdenka Bobovec, koordinatorka ZSSS za Pomurje. Ogledali so si upokojenski dom na Ormoški 33 v Ljutomeru, katerega je DU Ljutomer solastnik. Ob ogledu stavbe, prostorov in okolice sta zrazila vse pohvale in jim zaželela, naj s skupnim premoženjem ravnajo tudi v prihodnje tako dobro, tudi kot najboljši gospodar.

Pogovor je stekel o morebitni prodaji njihovega polovičnega deleža. Dogovorili so se, da bodo le-to dorekli po pridobitvi mnenja upravnega odbora društva po novem letu.

"Za opravljanje našega dela bi pa dodatne prostore res nujno potrebovali, smo rekli, ko sem jim predstavil delo, ki zajema izvajanje aktivnosti 21. sekcij s področja socialnih zadev (prostovoljstvo in poverjeništvo ter vzajemna samopomoč), kulture, športa in prostočasnih aktivnosti, potem pa vsekakor še delo, ki je najmanj vidno - administrativno in finančno poslovanje, delo s strankami in člani, pa stanovanjske, predavanja, srečanja in usposabljanja, usklajevanje aktivnosti znotraj društva in do pokrajinske zveze in drugih društev, ki delujejo na tem področju, sodelovanja z Občino, športno zvezo, šolami, sodelovanje z upokojenskimi društvi iz tujine.... in še vse aktivnosti, ki jih v društvu vsakodnevno izvajamo," je ob tem povedal Ciril Magdič, predsednik DU Ljutomer.

Strinjali so se, da bi za nemoteno delo v Društvu upokojencev Ljutomer dodatne prostore za izvajanje vseh aktivnosti, ki se že opravljajo, res nujno potrebovali, da pa v okviru dosedanjih dogovorov sodelujejo tako dobro tudi v naprej. Po dogovoru z njimi lahko tudi v nujnih primerih uporabijo njihovih prostor, ki ni zaseden, za izvedbo posamezne aktivnosti.



Več v Kultura in izobraževanje