Z zmago proti Primorcem se je Meteorplast povzpel na tretje mesto

Meteorplast ŠIC bar je pred domačimi gledalci, zbralo se jih je okoli 100, s 5:2 (2:0) premagal Bronx Škofije in se zavihtel na tretje mesto prvoligaške razpredelnice (12 točk).

Prlekija-on.net, sobota, 22. oktober 2022 ob 09:25
Meteorplast ŠIC bar - Bronx Škofije

Meteorplast ŠIC bar - Bronx Škofije

Z dvoboji 6. kroga se je nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast ŠIC bar je pred domačimi gledalci, zbralo se jih je okoli 100, s 5:2 (2:0) premagal Bronx Škofije in se zavihtel na tretje mesto prvoligaške razpredelnice (12 točk).

Trener ljutomerske ekipe Robert Grdović je imel velike težave s sestavo ekipe, saj so manjkali Aljaž Goznik (bolezen), Kristian Škerget, Thomas Pihler in Toni Kovše (poškodbe). Tako se je hrvaški strateg na ljutomerski klopi odločil, da tekmo proti Primorcem odigra s Tjažem Lovrenčičem na vratih ter z rotacijo le šestih igralcev (Matic Goznik, Denis Kneževič, Tilen Rajter, Aljaž Ruis, Rok Šnofl in Adrijan Trstenjak). Taktika je bila uspešna, saj zmaga nikoli ni bila pod vprašajem. Prleki so povedli že v 3. minuti, ko je izvrstno Šnoflovo podajo v vodstvo spremenil Kneževič. Kljub boljši igri so Ljutomerčani drugi zadetek dosegli šele v končnici prvega polčasa, ko je kazenski strel z desetih metrov uspešno realiziral Kneževič in se s sedmim zadetkom v sezoni pridružil Kristjanu Čujcu (Dobovec) na prvem mestu liste strelcev.

Šnofl je dobro igro kronal v 23. minuti, ko je povišal na 3:0. Nekaj upanja je Primorcem v 26. minuti vlil z zadetkom Nemanja Jakovljević, ki pa je moral v 34. minuti z igrišča, saj je prejel drugi rumeni karton. V obeh taborih so sicer imeli veliko pripomb na sojenje sodniškega para Jernej Petek/Gregor Korošec. Skupno sta na celi tekmi piskala 18 prekrškov, za katere sta podelila kar osem rumenih kartonov. Na šestih tekmah, ki so jih Ljutomerčani odigrali v tej sezoni, so skupaj z nasprotniki prejeli že kar 29 rumenih kartonov, kar pomeni skoraj pet kartonov na tekmo.

Po izključitvi Jakovljevića so domačini z igralcem več v polju v 35. minuti z zadetkom Aljaža Ruisa odločili zmagovalca. Primorci so poskušali v zaključku dvoboja s petim igralcem v polju. Njihovo napako je v 36. minuti kaznoval vratar domače ekipe Tjaž Lovrenčič, ki je s svojega kazenskega prostora žogo preko celega igrišča poslal v vrata gostujoče ekipe. Končni izid dvoboja je z nesrečnim avtogolom postavil Ruis v 37. minuti. »Po dveh tekmah proti res zelo kakovostnima ekipama smo se tokrat zbrali in pokazali, tudi če nas je malo, da imamo dovolj znanja, imamo dovolj želje, imamo vrhunska trenerja, ki nam dajeta zagon. Tako, da nam je uspelo in smo znova proti vrhu lestvice,« je po četrti zmagi v sezoni dejal vratar domače ekipe Lovrenčič:

V naslednjem krogu (petek, 28. oktober) bo Meteorplast ŠIC bar gostoval v Kobaridu pri Oplastu.

Ostali rezultati 6. kroga 1. slovenske futsal lige, lestvica in pari naslednjega kroga so na povezavi.



Več v Šport