Branko Žnidarič prejemnik plakete OKS-ZŠZ za dolgoletno delo v športu

Na svečani večerni prireditvi, Dnevi OKS-ZŠZ, so bila podeljena najvišja priznanja OKS-ZŠZ za delo v športu. Plaketo za dolgoletno delo v športu je prejel tudi Branko Žnidarič.

Prlekija-on.net, sobota, 22. oktober 2022 ob 15:04
Plaketo za dolgoletno delo v športu je prejel tudi Branko Žnidarič

Plaketo za dolgoletno delo v športu je prejel tudi Branko Žnidarič

Dnevi OKS-ZŠZ je konferenčni dogodek krovne športne organizacije na Slovenskem, ki se je odvijal v Grand hotelu Union 17. in 18. oktobra 2022. V dveh dneh so z zanimivimi sogovorniki obravnavali različne aktualne teme s področja športa in hkrati s svečano večerno prireditvijo obeležili "rojstni dan" OKS-ZŠZ, ki ga praznujejo 15. oktobra. Na svečani večerni prireditvi, ki je bila v ponedeljek, 17. oktobra 2022, so bila podeljena najvišja priznanja OKS-ZŠZ za delo v športu. Plaketo za dolgoletno delo v športu je prejel tudi Branko Žnidarič.

Uradna obrazložitev:
»Gospod Branko Žnidarič prihaja iz Lukavcev v občini Križevci, kjer se je že v mladosti vključil v šport. V svojem, več kot 40-letnem delovanju v športu, si je neutrudno prizadeval za razvoj športa v Ljutomeru, pomurski regiji in v Sloveniji. Sodeloval je pri ustanavljanju različnih športnih organizacij in njihovem medsebojnem povezovanju. Poleg rednega dela v lokalnem okolju, je veliko prostovoljnega časa namenil tudi delu v Olimpijskem komiteju Slovenije - Združenju športnih zvez. 24 let je bil delegat pomurske regije v skupščini, 16 let je bil član Izvršnega odbora in en mandat tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez. Kot predstavnik OKS-ZŠZ pa je bil tudi član Strokovnega sveta za šport Vlade Republike Slovenije in član Programskega sveta RTV Slovenija



Več v Šport