Ta konec tedna v Ormožu druga edicija Grossmannovega festivala fantastike in stripa

Festivalsko dogajanje se bo odvilo pod okriljem čudovite atmosfere ormoškega gradu. Ena lokacija, eno prizorišče - za ves programski vrvež. Vsebinsko pa bo festival letos v prvi vrsti posvečen »cyberpunku«.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. oktober 2022 ob 12:40
V Ormož, prihajajo striparji (Dušan Kastelic - The Box - Celica)

V Ormož, prihajajo striparji (Dušan Kastelic - The Box - Celica)

Pred nami je zadnja polovica meseca oktobra, ki so mu na zahodu na rep ali pa na hrbet uspešno prilepili še cel nabor strašljivosti, ga preoblekli v t.i. "spooktober" in z njim tudi k nam pripeljali noč čarovnic, rezljanja buč in oživili zgodbe, ki svoj prostor najdejo predvsem, ko pade mrak. Mi pa vznemirjenje iščemo v drugih, drugačnih in edinstvenih oktobrskih idejah in svetovih, čeprav so prav tako polni fantastike.

Zadnji vikend oktobra bo tako namreč sklenjen z Grossmannovim festivalom fantastike in stripa. Že druga edicija festivala bo potekala med 28. do 30. oktobrom 2022 v Ormožu. Vsebinsko pa bo festival letos v prvi vrsti posvečen "cyberpunku".

In kaj ponuja program?

S ponosom napovedujejo, da na obisk v Slovenijo, natančneje v Ormož, prihajajo striparji kot so Mikica Ivanović, Dušan Kastelic, Leo Pilipović in Iztok Sitar. Za poglobljena predavanja pa bodo v treh festivalskih dneh poskrbeli Marko Fančović, Zoran Roško, Vladislav Knežević, Ante Jerić, Riva Zmajoki, Simon Habjan in Borut Cerkovnik.

Festivalsko dogajanje bodo v petek, 28. 10. 2022 ob 17h odprli z razstavo stripov, ki ji bo že prvi dan na primer sledilo prvo festivalsko predavanje ob stoti obletnici rojstva velikega Charlesa M. Schultza, tvorca Snoopya. Pregled življenja, kariere in dela velikega ameriškega risarja, tvorca planetarno popularnega Snoopyja in človeka, ki je z risanjem stripov zaslužil milijardo dolarjev bo ob 18h pripravil in izpeljal Marko Franović.

Glasbeni program bo svoj vrhunec doživel v soboto, 29.10 2022 ob 22h, ko bo festival fantastike in stripa ponudil še eno poslastico, koncert legendarne elektropop skupine Denis & Denis.

Vse tri festivalske dni pa bodo kot obljubjeno pestro raziskovali cyberpunk preko stripovske razstave, strokovnih predavanj, okroglih miz, filmskih projekcij, kviza, otroških delavnic in še veliko več.

Natančnejši program in urnik seveda lahko že preverite tukaj.

Naj izpostavimo še, da boste na letošnjem Grossmannovem festivalu fantastike in stripa ponovno lahko uživali v bogatem in pestrem programu, festivalsko dogajanje pa se bo odvilo pod okriljem čudovite atmosfere ormoškega gradu. Ena lokacija, eno prizorišče - za ves programski vrvež.

Grossmannov festival fantastike in stripa



Več v Kultura in izobraževanje