Prijeli storilca, ki se je lažno izdajal za uradno osebo in oškodoval starejšo občanko

Storilca sta prišla domov po oškodovanko in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je oškodovanka dvignila denar in ga predala storilcem. Enega so sedaj prijeli.

Prlekija-on.net, sreda, 26. oktober 2022 ob 12:58
Policija

Policija

14. oktobra smo poročali, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejšo oškodovanko, da sta kriminalista in da bo z njima odšla na pošto, kjer bo dvignila denar, da bosta preverila pristnost bankovcev. Storilca sta prišla domov po oškodovanko in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je oškodovanka dvignila denar in ga predala storilcem.

Z intenzivnim zbiranjem obvestil je bil en osumljenec minulo nedeljo zvečer izsleden na območju Policijske uprave Celje, kjer mu je bila odvzeta prostost. Po opravljeni hišni preiskavi in vseh zbranih obvestilih, je bil 45-letni osumljenec, v ponedeljek pozno popoldan s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja goljufije in lažnega izdajanja za uradno osebo priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor.

Še vedno pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in drugimi aktivnostmi, s ciljem izsleditve drugega storilca. V tej zvezi pozivajo morebitne oškodovance, ki enakih ali podobnih dejanj niso naznanili, da to storijo čimprej in pokličejo na tel. št. 113 ali se oglasijo na najbližji Policijski postaji.

Hkrati pa opozarjajo na previdnost pri tovrstnih poskusih goljufij. Ko so občani v dvomih, ali gre za lažno izdajanje za policiste, lahko to preverijo s klicem na tel. št. 113.

Policija

Drzne goljufije: starejše prepričajo, da dvignejo denar, da se bo potem preverilo ali so bankovci pristni




Več v Črna kronika