Na najdaljše gostovanje po pozitiven rezultat

Natanko 338 kilometrov naporne poti v petkovem popoldnevu čaka varovance Roberta Grdovića.

Prlekija-on.net, četrtek, 27. oktober 2022 ob 07:31
Meteorplast ŠIC bar na zadnjem treningu

Meteorplast ŠIC bar na zadnjem treningu

V petek, 28. oktobra, bodo na sporedu trije od štirih dvobojev 7. kroga 1. slovenske futsal lige. Tekma Dobovec - Sevnica bo zaradi gostovanja aktualnega prvaka v kvalifikacijah za uvrstitev v evropsko ligo prvakov odigrana 8. novembra. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo prvo tretjino rednega dela prvenstva zaključil z gostovanjem v Kobaridu pri Oplastu. Tekma se bo pričela ob 20. uri.

Natanko 338 kilometrov naporne poti v petkovem popoldnevu čaka varovance Roberta Grdovića. »Nato pa še tekma proti ekipi, ki je v igralski sestavi doživela pred pričetkom prvenstva največje spremembe in je za nas popolna neznanka,« po sredinem treningu, s pogledom na naslednjega tekmeca, razlaga Adrijan Trstenjak, slovenski reprezentant U21, ki pa v tej sezoni še ni dosegel prvenstvenega zadetka. »Važno je, da ekipa dobro igra in zbira točke. Prišli bodo tudi moji zadetki

Prleško moštvo je v prejšnjem krogu premagalo Bronx Škofije (5:2) in zasedlo tretje mesto (12 točk) na prvoligaški razpredelnici. »Imamo dve točki več od tokratnega tekmeca. Želimo si vsaj ohraniti to prednost in prvi del rednega dela prvenstva končati na tretje mestu. Glede na vse težave, ki nas spremljajo že skozi celo prvenstvo, bi bil to lep dosežek,« napoveduje Trstenjak, ki bo tudi tokrat pogrešal številne soigralce. Kristian Škerget, Toni Kovše in Thomas Pihler so poškodovani, Aljaž Goznik še en čas zaradi bolezni ne bo treniral, Niko Kosec pa zaradi nastopa za slovensko reprezentanco do 19 let ni treniral in bo gostovanje v Kobaridu izpustil. »Proti Bronxu smo dokazali, da ob dobrem vodenju s klopi in enakomerno porazdeljenih minutah za igro, lahko odigramo dobro in se enakovredno kosamo s tekmeci. Upam, da nas vožnja ne bo preveč utrudila in da bomo zadržali prepotrebno svežino,« še doda Trstenjak.

V sezoni 2021/22 sta se ekipi v prvoligaški konkurenci pomerili dvakrat. V Kobaridu so domačini slavili s 4:2, v Ljutomeru pa je bilo boljše prleško moštvo in zmagalo z 8:2.

Ostala petkova para 7. kroga 1. slovenske futsal lige ter lestvica so na povezavi.



Več v Šport