S preobratom in z zmago se je Meteorplast ŠIC bar obdržal na visokem tretjem mestu

Meteorplast ŠIC bar je prvo tretjino prvenstva v 1. SFL s 15. točkami končal na visokem tretjem mestu.

Prlekija-on.net, sobota, 29. oktober 2022 ob 08:20
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V tekmi 7. kroga 1. slovenske futsal lige (SFL) je ljutomerski Meteorplast ŠIC bar z 2:1 (0:1) v Kobaridu premagal Oplast. Domačine je v vodstvo popeljal Anže Širok v 10. minuti, za preobrat in peto zmago ljutomerske ekipe v sezoni pa sta poskrbela Aljaž Ruis v 23. in Denis Kneževič v 39. minuti (10 m).

Dolgo potovanje in okrnjena zasedba - manjkali so Kristian Škerget, Aljaž Goznik, Thomas Pihler, Niko Kosec in Toni Kovše - nista zmedla preostanka ljutomerske ekipe, ki je z obilico borbe in odličnega vodenja s klopi prišla do pomembne zmage pred nadaljevanjem prvenstva. Trener Robert Grdović je imel tokrat na razpolago naslednjo zasedbo: Lovrenčič, Anžel (vratarja), M. Goznik, Ruis, Kneževič, Šnofl, Trstenjak, Rajter in Tkalčič. Okrepljeni Kobaridci so v prvem polčasu, ki ni postregel z veliko priložnostmi, prišli do vodstva, ko je zadel njihov najboljši igralec Anže Širok.

V drugem polčasu je sledil preobrat. Že v 3. minuti nadaljevanja je s petim zadetkom v sezoni izenačil Aljaž Ruis, za nove tri točke pa je v sami končnici tekme, ko so si gostje nabrali šest prekrškov, poskrbel Denis Kneževič, ki je zadel iz kazenskega strela (10 m).

Meteorplast ŠIC bar je prvo tretjino prvenstva v 1. SFL s 15. točkami končal na visokem tretjem mestu. Že v petek, 4. novembra, se prvenstvo nadaljuje. Ljutomerčani, pri katerih bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkal prvi strelec prvenstva (8 zadetkov) Kneževič, bodo v športni dvorani ŠIC Ljutomer gostili Mlinše. Tekma se bo pričela ob 20.30 uri. Prva tekma med tema nasprotnikoma v Zagorju ob Savi se je končala z zmago ljutomerske ekipe s 5:3.

Ostala izida 7. kroga, strelci, lestvica in pari prihodnjega kroga so na povezavi.



Več v Šport