V Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer so se družili mladi violončelisti

Zdenka Kristl Marinič in Samir Azzeh sta se odločila, da spet združita mlade čeliste.

Prlekija-on.net, nedelja, 30. oktober 2022 ob 08:13
Mladi violončelisti v GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Mladi violončelisti v GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Po dolgem času dveh let so spet v skupini zaigrali mladi violončelisti iz GŠ Slavka Osterca Ljutomer in GŠ Murska Sobota. Čas korone nas je vse zaznamoval, najbolj pa mlade. Zato sva se s Samirjem Azzehom, s katerim sodelujeva že mnogo let, odločila, da spet združiva mlade čeliste.

15 čelistov iz omenjenih šol se je zbralo v soboto, 22. oktobra 2022, in v glasbeni šoli so odmevali od jutranjih ur pa do poznega popoldneva, zvoki našega čarobnega instrumenta.

Veliko smo se ukvarjali s tehniko igranja, predvsem pa smo uživali v skupnem igranju. Dobre volje in veselja ni manjkalo tudi ob opoldanski pici in vmesni telovadbi.

Na koncu naše prijetno delavne sobote, smo staršem zaigrali kar šest skladbic, ki smo se jih tekom dneva naučili.

Vedno znova me navdušujejo mladi čelisti polni veselja in želje po novih znanjih. Zato se vedno znova rada vračam v svoj rojstni kraj in svoj čas namenjam mladim iz Prlekije in Prekmurja.

Vsa pohvala gre Samirju Azzehu za organizacijo in pomoč pri izvedbi, kakor tudi mladi Lauri Sečkar, študentki zadnjega letnika na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Laura že četrto leto uči na GŠ Murska Sobota.

Oba učitelja izražata izjemno predanost poklicu in otrokom in to je edina prava pot za vzgojo mladih ljubiteljev, mogoče tudi profesionalnih glasbenikov!

Zahvala ravnatelju g. Stanislavu Lašiču, ki nas že vrsto let prijazno gosti v GŠ Ljutomer.

Zdenka Kristl Marinič



Več v Kultura in izobraževanje