Neznanec iz kontejnerjev odtujil za preko 21 tisoč evrov orodja

V stanovanjski hiši na Ptuju pa je storilec preiskal prostore in odnesel 4 tisoč evrov gotovine.

Prlekija-on.net, torek, 1. november 2022 ob 10:23
V teh prazničnih dneh poskrbite za varnost

V teh prazničnih dneh poskrbite za varnost

V preteklih 24. urah so bili policisti PU Maribor obveščeni o več kaznivih dejanjih vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja in druge poslovne objekte. Izstopa vlom v kontejnerja za shranjevanja orodja v Mariboru. Neznani storilec je z neznanim orodjem na vzvod odprl vhodna kovinska vrata kontejnerjev in iz enega ukradel kovinsko blagajno z denarjem in več kompletov električnega ročnega orodja. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 20.000 EUR. Iz drugega je ukradel dva kompleta ročnega orodja in električni vrtalnik. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 1.200 EUR.

Ob 19.50 uri je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na Ptuju. Storilec je preiskal prostore in odnesel 4.000 EUR gotovine.

V ostalih vlomih je nastala manjša premoženjska škoda.

Policisti so v vseh primerih opravili ogled kraja dejanja, zavarovali najdene sledove in pričeli z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev.

Na tem mestu bi policisti radi ponovno opozorili vse, ki v teh prazničnih dneh in v času počitnic odhajate na dopust ali ste kako drugače nekaj dni odsotni, da ob odhodu primerno poskrbite za zavarovanje svojega premoženja, s sosedi, prijatelji in sorodniki pa se dogovorite za občasne nadzore nad vašim premoženjem. Predvsem pa ni potrebno, da neomejeno število ljudi, predvsem preko družbenih omrežij ve, da vas nekaj časa ne bo doma.



Več v Črna kronika