Brez prvega strelca proti Mlinšam

Na prvi dvoboj nadaljevanja prvenstva prihaja v Ljutomer zasedba Mlinš, ki je doslej zbrala le dve točki, a na nekaterih obračunih pokazala, da je neugoden nasprotnik.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. november 2022 ob 07:04
Matic Goznik

Matic Goznik

Z dvoboji 8. kroga se pričenja druga tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast ŠIC bar bo v petek, 4. novembra, gostil Mlinše, tekma v dvorani ŠIC Ljutomer pa se bo pričela ob 20.30 uri.

Prva tretjina prvenstva se je odvijala po željah ljutomerskih futsalerjev, saj so na sedmih tekmah zbrali pet zmag in dva poraza, s čimer so zasedli visoko tretje mesto (15 točk) in zaostali le za največjima favoritoma za naslov prvaka vrhniškim Silikom (17 točk) in Dobovcem (16 točk, tekma manj).

Na prvi dvoboj nadaljevanja prvenstva prihaja v Ljutomer zasedba Mlinš, ki je doslej zbrala le dve točki, a na nekaterih obračunih pokazala, da je neugoden nasprotnik. To so občutili tudi igralci Meteorplasta ŠIC bara, ki so na prvi tekmi proti temu nasprotniku v Zagorju ob Savi že izgubljali z 0:2 in 1:3 ter nato po zaslugi treh zadetkov Denisa Kneževiča prišli do zmage s 5:3. Prav Kneževiča, prvega strelca lige z osmimi zadetki, bodo Ljutomerčani na tokratnem obračunu najbolj pogrešali. Na tekmi 7. kroga v Kobaridu proti Oplastu, ko je prleško moštvo slavilo z 2:1, je prejel četrti rumeni karton in bo moral počivati. Poleg njega so za tekmo proti Mlinšam odpadli dalj časa poškodovani Kristian Škerget, Thomas Pihler in Toni Kovše, manjkal pa bo tudi Aljaž Goznik, ki okreva po bolezni in še ni pričel s trenažnim procesom. Šele pred tekmo bo znano, če bo ekipi lahko pomagal reprezentant U21 Adrijan Trstenjak, ki cel teden zaradi poškodbe ni treniral. »Na tekmo z Mlinšami gremo v oslabljeni zasedbi. Imamo par poškodb, pa Kneževič je kaznovan. Vabim vse navijače, da nas pridejo podpret. Kljub temu, da nas bo malo, se bomo borili in poskušali narediti vse, da zmaga ostane doma,« je pred petkovim dvobojem napovedal kapetan ljutomerske ekipe Matic Goznik.

Ostali pari 8. kroga 1. slovenske futsal lige, lestvica, lista strelcev... so na povezavi.



Več v Šport