Ormoški policisti med podaljšanim vikendom imeli v postopku več alkoholiziranih voznikov

V postopku so imeli tudi voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa (odvzem vozniškega dovoljenja), ter pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. november 2022 ob 17:59
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem prazničnem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 28. oktobra, ob 15.30 so se na PP oglasili štirje državljani Ukrajine, kateri so podali vloge za začasno zaščito.

Ob 16.40 so ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilu mu je bilo zaseženo. Zoper voznika sledi obdožilni predlog na pristojno Okrajno sodišče. Prav tako je bilo ugotovljeno, da so bila na vozilu nameščene registrske tablice, katere ne pripadajo temu vozilu, zato je bilo kršitelju na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 20.43 so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.79mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenja, zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in zoper njega bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

V soboto, 29. oktobra, ob 17.42 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju. Patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila, da je kršitelj z raznimi besedami žali dve osebi in nato odšel s kraja. Zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru bo kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 22.09 so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 1.09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenja, zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in zoper njega bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

V nedeljo, 30. oktobra, ob 00.26 so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ter izdan plačilni nalog.

Ob 03.05 so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je bilo vozniku osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izdan plačilni nalog.

V ponedeljek, 31. okotbra, ob 14. uri je patrulja ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa (odvzem vozniškega dovoljenja), ter pod vplivom alkohola. Kršitelju je bilo vozilo zaseženo in odvzeti registrski tablici. Na pristojno okrajno sodišče bo zoper njega podan obdolžilni predlog zaradi kršitve določil ZVoz-1, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 13.16 so imeli v postopku dva tujca, državljana Republike Srbije, katera sta v Republiki Sloveniji bivala v nasprotju z vstopnim naslovom. Tujcema je bila na podlagi določil Zakona o tujcih izdana Odločba o vrnitvi z rokom in izdana plačilna naloga zaradi kršitve Zakona o tujcih.

Ob 18.19 so prijeli pet državljanov Sirije, kateri so nedovoljeno vstopili na ozemlje Republike Slovenije. Tujci so v postopku podali vlogo za mednarodno zaščito, ter so bili odpeljani v azilni dom.

Ob 18.45 je patrulja ustavila voznika osebnega avtomobila, kateri je imel 0.63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom predano pristojnemu okrajnemu sodišču.

V torek, 1. novembra, ob 04.30 so prijeli štiri državljane Sirije in dva državljana Iraka, kateri so nedovoljeno vstopili na ozemlje Republike Slovenije. Tujci so v postopku podali vlogo za mednarodno zaščito, ter so bili odpeljani v azilni dom.

Ob 15.06 so imeli v postopku državljanko Republike Hrvaške, katera je kršila določila 9. člena ZJRM-1, saj je beračila na vsiljiv način. Zaradi neplačila globe ji je bil začasno odvzet njen potovalni dokument.

Ob 16.30 so imeli v postopku voznika mopeda, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje na PP in vročen plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 20.41 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa je pokazal 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25