V zadnji minuti »podarili« točko Mlinšam

Pred 120 gledalci se je tekma 8. kroga 1. slovenske futsal lige končala z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

Prlekija-on.net, sobota, 5. november 2022 ob 10:02
Meteorplast ŠIC bar - ŠD Mlinše

Meteorplast ŠIC bar - ŠD Mlinše

V drugo tretjino prvenstva so futsalerji Meteorplasta ŠIC bara vstopili z domačo tekmo proti Mlinšam. Pred 120 gledalci se je tekma 8. kroga 1. slovenske futsal lige končala z neodločenim izidom 2:2 (1:0). Ljutomerčani so zadržali visoko tretje mesto (16 točk) na prvoligaški razpredelnici, tokratni nasprotniki pa še naprej ostajajo brez zmage (3 točke) in so sedmi.

Zaradi številnih odsotnostih (poškodbe, bolezni in kartoni) - med drugim je v domači ekipi zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkal prvi strelec prvenstva Denis Kneževič - je bilo vodstvo ljutomerskega kluba primorano k sodelovanju povabiti Nika Vajdo in Urbana Goričana, ki sta bila del ekipe v minuli sezoni, v tej pa še nista opravila nobenega treninga. In prav Vajda in Goričan sta v 7. minuti poskrbela za vodstvo Ljutomerčanov. Vajda je s preigravanjem premešal gostujočo obrambo, Goričan pa je prekanil vratarja Mlinš Jakoba Kralja in zabil ponovno za Meteorplast ŠIC bar po 12. aprilu letos. Gostitelji so tudi v nadaljevanju prvega polčasa bili veliko boljši in si priigrali veliko priložnosti, ki pa jih niso uspeli realizirati. Med drugim so preko Tilna Rajterja zapravili kazenski strel s šestih metrov, preko Aljaža Ruisa pa kazenski strel z desetih metrov. Na srečo gostje tega v prvem polčasu niso kaznovali.

Ko je v 30. minuti Rajter s prefinjenim strelom premagal Kralja in povedel svojo ekipo v vodstvo z 2:0 so v povratek verjeli le gostje, kateri so v nadaljevanju drugega polčasa izkoristili ležerno igro gostiteljev in prišli do velike točke. Najprej je v 35. minuti Vajdi žogo odvzel Tim Lipovšek in premagal nemočnega Tjaža Lovrenčiča, v zadnji minuti, ko so domačini nerazumljivo iskali tretji zadetek, pa je z igralcem več v polju Mlinšam točko zagotovil Daniel Džombić. Prav v zadnji minuti so se razvnele strasti na igrišču, za pomiritev pa je bilo pokazanih kar 6 rumenih kartonov. »Pričakovali smo zahtevno tekmo, takšna je tudi bila. Imeli smo veliko priložnosti, mislim, da smo bili tudi boljši nasprotnik. Ampak na koncu je spet obveljalo pravilo, če ga ne daš, ga dobiš. In na koncu točka, ki je slaba za nas,« je strnil misli po tekmi igralec Meteorplasta ŠIC bara Rok Šnofl:

Ljutomerčane prihodnji petek, 11. novembra, čaka pokalna tekma v Sodražici proti Extremu, nato pa v 9. krogu 1. SFL (18. november) gostovanje pri Dobrepolju.

Ostali rezultati 8. kroga, lestvica, lista strelcev in pari naslednjega kroga so na povezavi.



Več v Šport