Policisti prijeli hrvaška državljana, ki sta vstopila v hišo starejše občanke ter odtujila gotovino in zlatnino

Neznana ženska je sama vstopila v hišo in oškodovanko vprašala, kje spi, pri tem pa začela brskati po njenih omarah. Čeprav je oškodovanka žensko opozorila, da tam nima kaj početi, je odšla še v drugo nadstropje, ko je v hišo vstopil tudi moški in odšel za žensko.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. november 2022 ob 13:19
Policija

Policija

V začetku novembra so bili mariborski policisti obveščeni o tatvini v stanovanjski hiši v okolici Kidričevega. Do hiše, v kateri je bila tedaj starejša oškodovanka, je okrog 10. ure pristopila ženska, povprašala po ostalih družinskih članih in prosila za vodo. Ko ji je oškodovanka želela natočiti vodo, je neznana ženska sama vstopila v hišo in oškodovanko vprašala, kje spi, pri tem pa začela brskati po njenih omarah.

Čeprav je oškodovanka žensko opozorila, da tam nima kaj početi, je odšla še v drugo nadstropje, ko je v hišo vstopil tudi moški in odšel za žensko. Po nekaj časa sta hišo zapustila.

O dogodku so bili obveščeni ob kasnejšem prihodu družinskih članov, ki so ugotovili, da sta neznanca iz hiše odtujila gotovino in zlatnino.

Policisti PP Gorišnica so v okolici Gorišnice kmalu ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih označb z dvema hrvaškima državljanoma, ki sta ustrezala opisu osumljencev. Med zbiranjem obvestil sta opazila, da je eden od osumljencev odvrgel predmet, ki bi lahko izviral iz kaznivega dejanja.

Na podlagi zbranih obvestil so policisti v nadaljevanju, zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, obema odvzeli prostost in jima odredili pridržanje. Zoper tujca sledi kazenska ovadba na ODT na Ptuju.

Ob tem policisti objavljajo še nekaj preventivnih nasvetov:

  • Bodite pozorni na sumljiva vozila in osebe v okolici svojega doma ter o tem obvestite policijo na telefonsko številko 113.
  • Vedno zaklepajte vrata, zapirajte okna in doma ne hranite večjih vsot denarja.
  • Neznancev ne spuščajte v svoj dom.
  • Pogovor z njimi opravite na varni razdalji.
  • V pogovorih s sumljivimi osebami vzbudite prepričanje, da niste sami doma.
  • Ko vas ni doma, imejte v hiši oziroma stanovanju prižgano luč in se dogovorite s sosedi, naj bodo pozorni tudi na vaš dom.


Več v Črna kronika