Na Cvenu je odmevala prleška pesen

Nastopili so Mešani pevski zbor Cven-Pristava (zborovodja Vito Žerdin), prleška pesnica Olga Majcen, Gledališka skupina KD Cven, Komorni zbor Orfej (dirigent Andraž Hauptman) In Folklorna skupina KD Cven.

Prlekija-on.net, sreda, 9. november 2022 ob 08:29
Koncert Prleška pesen na Cvenu

Koncert Prleška pesen na Cvenu

V soboto, 5. novembra, je v Zadružnem domu na Cvenu potekal koncert Prleška pesen iz koncertnega cikla Prleška suita, ki ga izvaja Kulturno društvo Orfej iz Ljutomera. Nastopili so Mešani pevski zbor Cven-Pristava (zborovodja Vito Žerdin), prleška pesnica Olga Majcen, Gledališka skupina KD Cven, Komorni zbor Orfej (dirigent Andraž Hauptman) In Folklorna skupina KD Cven.

Člani Orfeja v sklopu projekta javnosti na koncertih predstavljajo prleške priredbe, ki so bile izbrane med trinajstimi prispelimi na natečaj za skladatelje. Strokovna komisija v sestavi Tadeja Vulc, Ivan Vrbančič in Andraž Hauptman je izbrala za koncert »Prleška pesen« naslednje skladbe: Na nebu zvezde sevajo (skladatelj Krištof Strnad), K svojemu bogu (Matej Kastelic), Dober večer vam bog daj (Matic Romih), Po Polju mi hodi en jagerček mlad (Petra Ivančič), Mrzli veter, O, duša, idi k svojemu bogu (obe Tilen Slakan) in Plesala sen, plesala (Pavel Dolenc).

Projekt Prleška suita, za katerega je KD Orfej Ljutomer pri LAS Prlekija pridobilo sofinanciranje iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Prlekiji nudi dogodke s področja glasbene folklore. S partnerji bodo izvedli več koncertov ljudske glasbe, pripravili bodo gradivo za učitelje glasbe v osnovnih šolah in poskrbeli za avdiovizualno dokumentiranje ter izdajo zbirke partitur, pridobljenih z natečajem, ki so ga izvedli leta 2020.



Več v Kultura in izobraževanje