Martinovanje v Ljutomeru pričeli s krstom mošta in kuhanjem kisle žüpe

Po dveh letih odpovedanih martinovanj se je letos v Ljutomer vrnilo dvodnevno martinovanje na Glavnem trgu. Uvod v dvodnevno dogajanje je bil krst mošta in tekmovanje v kuhanje kisle juhe.

Prlekija-on.net, sobota, 12. november 2022 ob 12:31
Martinovanje v Ljutomeru pričeli s krstom mošta in kuhanjem kisle žüpe

Martinovanje v Ljutomeru pričeli s krstom mošta in kuhanjem kisle žüpe

V petek, 11. novembra, se je na Glavnem trgu v Ljutomeru začelo dvodnevno martinovanje. Začelo se je z Martinovo tržnico, na kateri so se predstavili lokalni ponudniki domačih dobrot, vina in kulinarike, in nadaljevalo z nastopom otrok iz Vrtca Ljutomer.

Od 15. ure naprej je na trgu potekalo tekmovanje v kuhanju kisle juhe, ki se ga je udeležilo 12 ekip. Obiskovalci so tako lahko poskusili pripravljene jedi vseh 12 ekip, tričlanska komisija pa je izbrala tri najboljše. Vsem ekipam so podelili zahvale in vstopnice za današnje večerno dogajanje, najboljše tri ekipe pa so prejele tudi pokale. Po mnenju komisije, ki so jo sestavljali Tina Pregrad, Miha Šoštarič in Stanislav Kaučič, je najboljšo kislo juho skuhala ekipa PGD Ljutomer, sledila je ekipa ŠD Ključarovci, tretje mesto pa je zasedla ekipa MK Samorog.

Za pester kulturni program so poskrbeli člani Kluba prleških babic, ki so pripravili tradicionalni krst mošta, glasbeno spremljavo pa so dodali Kvartet Jeruzalem in mlada harmonikaša, Julija in Tadej Ozmec. Krstu so se pridružili tudi vinska kraljica Društva vinogradnikov Ljutomer, Tina Pregrad, predsednik Društva vinogradnikov Ljutomer, Stanislav Kaučič, in županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Martinovanje s skupino Gadi

Martinovanje v Ljutomeru že v petek privabilo številno množico




Več v Družabno