Pod vplivom alkohola vozil 200 km/h

Med postopkom je bil vozniku zaradi znakov alkoholiziranosti odrejen preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0,77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. november 2022 ob 10:57
Namesto 130, je vozil 200 km/h, foto: PU Maribor

Namesto 130, je vozil 200 km/h, foto: PU Maribor

Policisti PPP Maribor so minuli petek, v popoldanskih urah, na avtocesti A4 med Slivnico in Hajdino opravljali nadzor cestnega prometa s civilnim policijskim vozilom, ki ima vgrajen videonadzorni sistemom Provida 2000. Na odseku avtoceste, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h so ugotovili, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Maribora vozil s povprečno hitrostjo 200 km/h. Med postopkom je bil vozniku zaradi znakov alkoholiziranosti odrejen preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0,77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo ter mu odvzeli vozniško dovoljenje, ki bo z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče.

Policisti ob tem znova opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Zaradi alkohola se zmanjšujejo voznikove sposobnosti varnega sodelovanja v prometu, predvidevanja in presoje ter ustreznega ravnanja. Hitrost in vožnja pod vplivom alkohola sta najpogostejša vzroka prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato naj bo to ponovni poziv vsem voznikom, da vozijo strpno, previdno, da hitrost vožnje prilagodijo stanju cest in razmeram v cestnem prometu ter da spoštujejo cestno prometne predpise.



Več v Črna kronika