Obeležili 150-letnico Vinorejskega društva Ljutomer

Obiskovalci so si v okviru slovesnosti lahko ogledali tudi razstavo o zgodovini vinogradništva in vinarstva v ljutomerski občini.

Prlekija-on.net, sreda, 16. november 2022 ob 09:04
150 let Vinorejskega društva Ljutomer

150 let Vinorejskega društva Ljutomer

Vinogradništvo in vinarstvo imata v Prlekiji dolgoletno tradicijo, pred natanko 150 leti pa so se pričeli združevati in so ustanovili Vinorejsko društvo Ljutomer, predhodnico Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer.

Slovesnost, na kateri so se spomnili začetkov povezovanja vinogradnikov, je bila v petek, 11. novembra, v prostorih muzeja Splošne knjižnice Ljutomer. Zgodovinska dejstva je predstavil Tomaž Markovič iz Splošne knjižnice Ljutomer, slavnostni govornik je bil podpredsednik Zveze društev vinogradnikov Slovenije Miran Jurak, ki je ob tej priložnosti izročil posebno priznanje predsedniku Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer Stanislavu Kaučiču, zbranim pa so spregovorile tudi aktualni vinski kraljici Tina Pregrad (Ljutomer) in Nuša Novak (Mala Nedelja) ter županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Obiskovalci so si v okviru slovesnosti lahko ogledali tudi razstavo o zgodovini vinogradništva in vinarstva v ljutomerski občini.Več v Kultura in izobraževanje