Po uvrstitvi v četrtfinale pokala sledi gostovanje pri Dobrepolju

Po uspešnem pokalnem nastopu čaka prleško moštvo v petek nadaljevanje prvenstva v 1. SFL.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. november 2022 ob 07:31
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Minuli konec tedna so bile odigrane tekme osmine finala pokalnega tekmovanja Terme Olimia. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, član 1. slovenske futsal lige (SFL), je gostoval v Sodražici pri Extremu, ki je trenutno na prvem mestu 2. SFL. Extrem je v petih prvenstvenih obračunih zabeležil pet zmag, tokrat pa je moral priznati premoč Meteorplastu ŠIC baru, ki se je z zmago 7:4 (3:1) uvrstil v četrtfinale. Žreb parov bo v petek, poleg Ljutomerčanov pa so v bobnu še prvoligaši Dobovec, Siliko, Oplast, Dobrepolje, Mlinše, Bronx Škofije in drugoligaš Kix Ajdovščina.

Po uspešnem pokalnem nastopu čaka prleško moštvo v petek nadaljevanje prvenstva v 1. SFL. Na sporedu bo 9. krog, Prleki pa bodo branili visoko tretje mesto na prvoligaški razpredelnici (16 točk) v Vidmu, kjer domače tekme igra Dobrepolje. V prvem delu prvenstva so v Ljutomeru domačini slavili s 4:0. »Odhajamo v goste tekmecu, ki je v tej sezoni doslej zbral pet točk. Na prvenstveno tekmo se vračajo z zmago v pokalu, tako kot tudi mi. Proti njim smo v letošnji sezoni že slavili, vendar se na to ne smemo zanašati. Menim, da so v Dobrepolju, napram predhodnim sezonam, naredili korak naprej v igri, vendar smo ga tudi mi, zato bomo to tekmo, kot tudi ostale do sedaj, igrali po svojih najboljših močeh. Naš prvenstveni cilj je tekmo po tekmo pridno nabirati točke, kar nam zaenkrat v letošnji sezoni uspeva, in redni del končati na čim višjem mestu. Tako bomo tudi tokrat naredili vse, kar lahko, da se v Ljutomer vrnemo z novimi tremi točkami,« je optimističen Aljaž Ruis, ki je v letošnji sezoni na osmih tekmah petkrat premagal nasprotnikove vratarje.

Po odsluženi kazni zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov in izpuščeni tekmi proti Mlinšam se v ljutomersko moštvo vrača prvi strelec prvenstva Denis Kneževič (8 zadetkov), ki se je izkazal s tremi zadetki tudi na pokalni tekmi proti Extremu.

Tokrat bosta zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkala Tilen Rajter in Thomas Pihler, plejadi dalj časa poškodovanih (Škerget, Kovše, Goznik) pa se je pridružil Adrijan Trstenjak, ki se bo v trenažni proces predvidoma vrnil prihodnji teden.

Ostali pari 9. kroga 1. slovenske futsal lige so na povezavi.



Več v Šport