Petkovo Martinovanje na Ptuju z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami

Ob 11. uri in 11. minut so kronali vinsko kraljico in blagoslovili vino, čez dan je potekal bogat program, zvečer pa zabava.

Ivan Trunk, četrtek, 17. november 2022 ob 07:51
Martinovanje na Ptuju

Martinovanje na Ptuju

Martinovanje je na Ptuju je letos potekalo dva dni v petek, 11. novembra, je na Martinovanje organiziral Zavod za turizem Ptuj in se je dogajalo v starem mestnem jedru. V soboto, 12. novembra, pa je Martinovanje v športni dvorani Campus priredil Radio tednik Ptuj s hišnim ansamblom Petovia kvintet, z njimi pa je nekaj pesmi ansambla Bratov Avsenik zapel njihov zadnji pevec, legendarni Alfi Nipič.

V petek so pričeli z odprtjem Martinove vinske tržnice, Martinove Kuhne v mestu in Martinove Art promenade. Ob 11. uri in 11. minut pa se je pričela slovesna otvoritev Martinovanja z županjo in kronanjem vinske kraljice ter blagoslovom vina. Nato se je Martinovanje nadaljevalo z nastopom Komornega moškega zbora Ptuj, potem pa so bile na programu Vinske vinogradniške igre z glasbenim programom, zvečer pa je trg pred mestno hišo napolnil in poskrbel za dobro zabavo Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami.



Več v Družabno