Veselo, pristno in domače Martinovanje Radia Ptuj in Štajerskega tednika

Velika Martinova veselica s trenutno enim najboljših kvintetov v Sloveniji - hišnim ansamblom Radia Tednika Ptuj - Petovia kvintet. Pridružil se jim je še gost večera - legendarni Alfi Nipič.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. november 2022 ob 11:45
Martinovanje na Ptuju

Martinovanje na Ptuju

Po dveh letih brez pravega Martinovanja, brez plesa, glasbe in zabave so letos končno največji vinski praznik obeležili tako, kot si vsi ljubitelji domače kapljice in pristnih domačih običajev zaslužijo. Na Martinovo soboto so se sodelavci Radia Ptuj in Štajerskega tednika s svojimi poslušalci in bralci družili v Arena Sava Campus na Ptuju - tam je potekala največja Martinova veselica, ki je bila za vse brez vstopnine. Zbrane v dvorani je že pred pričetkom uradnega dela zabavala mlada skupina Smooth Taste - skupina, ki se je na sceni pojavila leta 2016, in stremi k ustvarjanju kvalitetne slovenske glasbe, besedila in glasbo za svoje skladbe pa ustvarjajo sami. Fantje so navdušili, saj so se izkazali kot izjemni glasbeniki, pripravili pa so pester in všečen glasbeni izbor, ki je bil pravi uvod v veselo večerno druženje.

Dogajanje v Areni Sava Campus se je pričelo z nastopom godbe na pihala in zdravico nove ptujske vinske kraljice Lucije Kramer, nato pa se je začela velika Martinova veselica s trenutno enim najboljših kvintetov v Sloveniji - hišnim ansamblom Radia Tednika Ptuj - Petovia kvintet. Pridružil se jim je še gost večera - legendarni Alfi Nipič, ki je z največjim veseljem stopil na oder ptujskega Martinovanja in zapel vse svoje zabavne uspešnice. Ker je bil Alfi nekoč pevec legendarnih Avsenikov so skupaj s Petovia kvintetom pripravili še venček legendarnih Avsenikovih uspešnic.

Kot se za Martinovo spodobi, je bila v dvorani na voljo tudi najboljša kulinarična in vinska ponudba s haloškim šankom ptujske kleti. Tudi ekipa Radia Tednika Ptuj je z veseljem poprijela za delo, saj so za strežbo skrbeli sodelavci Radia Ptuj in Štajerskega tednika, ki so obiskovalcem v kornetu svežega Štajerskega tednika ponudili tudi najbolj dišeče merice domačega kostanja. Martinovanje je bilo nepozabno, veselo, pristno in domače - takšno, kot si ga na Ptuju tudi zaslužijo.

Organizacijo letošnjega Martinovanja, največjega v Spodnjem Podravju, so poprli Lunos, Ilkos in Ptujska klet.

Foto: Ivan Trunk



Več v Družabno