Dvanajst ekip tekmovalo v kuhanju »prleškega piskra«

Naziv Prleški pisker 2022 je dosegla ekipa Društvo kmečkih žena občine Ormož, drugo mesto je dosegla ekipa PGD Ključarovci pri Ormožu in tretje mesto je dosegla Ekipa Danijela Vrbnjaka.

Ivan Trunk, sobota, 19. november 2022 ob 18:32
Tekmovanje v kuhanju Prleškega piskra

Tekmovanje v kuhanju Prleškega piskra

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož je v sklopu Martinovanja v Ormožu organiziral peto tekmovanje v kuhanju "Prleškega piskra". Tekmovanje je potekalo v soboto, 12. novembra, pred Ormoškim gradom. Organizator tekmovanja je priskrbel svinjsko meso in kotel za kuhanje, ostalo si je priskrbela vsaka ekipa. Ker ni nekega določenega recepta, se je vsaka ekipa znašla po svoje, saj velja samo pravilo, da lahko v Prleški pisker daš vse kaj trenutno imaš.

Na tekmovanju je sodelovalo 12 ekip: Konkretni prijatelji, Rokometni klub Jeruzalem Ormož, Nogometni klub Ormož, Gasilska zveza Ormož, Glavno ki je lušno Tik Tok Tim, Prleški biseri, PGD Miklavž pri Ormožu, Nova Slovenija - Krščanski demokrati, Društvo Kmečkih Žena občine Ormož, PGD Ključarovci pri Ormožu, Ekipa Danijela Vrbnjaka in SD Ormož.

Ekipe so pričele z kuhanjem ob 9.30 in so morale imeti do 14. ure jed končano. Med delom in na koncu pa je strokovna komisija ocenjevala: urejenost in čistoča na delovnega prostora, izgled in usklajena urejenost ekipe, organizacija in postopki dela pri kuhanju, okus jedi in skupni zmagovalci v seštevku točk. Komisijo so sestavljali Metka Lešničar kot predsednica in Jožica Korpar, Dušan Horvat kot člana.

Komisija je za vse kategorije, ki jih je ocenjevala izbrala prve tri in jim podelila priznanja, za prve tri ekipe, ki pa so v vseh kategorijah zbrale največ točk pa so jim podelili ročno izdelane lončene kotle ustvarjalke Lize (Elizabeta Krajnc).

Naziv Prleški pisker 2022 je dosegla ekipa Društvo kmečkih žena občine Ormož, drugo mesto je dosegla ekipa PGD Ključarovci pri Ormožu in tretje mesto je dosegla Ekipa Danijela Vrbnjaka. Po končanem kuhanju Prleškega piskra so ekipe dale svoje jedi na degustacijo obiskovalcem Martinovanja v Ormožu. Pri degustaciji jedi se je prepoznalo, da ima vsaka jed svojstven okus in so bili kotli hitro prazni.

Namen vseh ekip je bilo druženje, zabava in dobro vzdušje med delom ter srečanje z znanci od blizu in daleč.



Več v Družabno