V Cezanjevcih prejeli plaketo Raziskovalna šola

Naziv Raziskovalna šola si je šola pridobila s številnimi priznanji in dosežki učencev ter organizacijo različnih prireditev in tekmovanj na tehničnem in raziskovalnem področju.

Prlekija-on.net, petek, 25. november 2022 ob 19:08
OŠ Cezanjevci je Raziskovalna šola

OŠ Cezanjevci je Raziskovalna šola

Na Slavnostni akademiji Zveze za tehnično kulturo RC M. Sobota je OŠ Janka Ribiča Cezanjevci v kategoriji manjših šol prejela plaketo z nazivom Raziskovalna šola 2022.

Podelitev je potekala pod okriljem Festivala IZUM, ki se je odvijal med 22. in 25. novembrom v Murski Soboti. Naziv Raziskovalna šola si je šola pridobila s številnimi priznanji in dosežki učencev ter organizacijo različnih prireditev in tekmovanj na tehničnem in raziskovalnem področju. Plakete sta podelila pom. akad. dr. Mitja Slavinec in predstojnica Zavoda za šolstvo, OE MS, Darja Farič Klemenčič.

Na festivalu je šola sodelovala tudi z razstavo, nadarjeni učenci in učenci, ki delajo na raziskovalnem področju, so obiskali tudi delavnico rokodelstva in logike.

Nov naziv se je pridružil nazivom Športna šola, Kulturna šola, Zdrava šola in »Junaki našega časa«. Številni prejeti nazivi dokazujejo, da šola kljub majhnosti ponuja širok nabor aktivnosti za učence na področjih znanosti, raziskovanja, športa, kulture in prostovoljstva.



Več v Kultura in izobraževanje