Letos bo v Ljutomeru za dodatno praznično ponudbo spet skrbelo drsališče

Na Glavnem trgu bo vse sobote v mesecu decembru potekala tudi božična tržnica. Odprtje drsališča in prižig lučk pa je predvideno za 6. december.

Prlekija-on.net, sreda, 30. november 2022 ob 11:11
Postavljanje drsališča v Ljutomeru

Postavljanje drsališča v Ljutomeru

V Ljutomeru bo letošnji veseli december za dodatno praznično ponudbo ponovno skrbelo drsališče, kot je to bilo v navadi pretekla leta pred omejitvami. Drsališče se je na Glavnem trgu že pričelo postavljati v prejšnjih dneh in bo v podobnem obsegu, kot prejšnja leta. Uradno odprtje je predvideno v torek, 6. decembra, ko bo hkrati prižig lučk v mestu. Drsališče bo obratovalo do 7. januarja 2023.

Smreko na Glavnem trgu so postavili v sredo, novoletna okrasitev po mestu pa bo podobna kot prejšnja leta. Zamenjali se bodo nekateri dotrajani okraski na Mestni hiši in Glavnem trgu, praznična okrasitev pa bo Ljutomer osvetljevala do prve polovice januarja 2023. Strošek praznične okrasitve znaša 8 tisoč evrov z DDV-jem.

Praznično dogajanje na trgu v Ljutomeru se je sicer pričelo že pred prvim adventom, v soboto, 26. novembra, ko se je prvič odvila božična tržnica, ki bo na Glavnem trgu potekala vse sobote v mesecu decembru. Ob prižigu prazničnih lučk, ki je predviden 6. decembra, bo na Glavnem trgu potekala tudi tradicionalna Čajanka Vrtca Ljutomer, s krajšim kulturnim programom ter otvoritev drsališča.



Več v Družabno