Orkester slovenske vojske navdušil v Domu kulture Ljutomer

Lions klub Ljutomer je pripravil dobrodelni koncert. Na večeru so zbrali 5.490 EUR.

Prlekija-on.net, petek, 2. december 2022 ob 08:13
Dobrodelni koncert Lions kluba Ljutomer

Dobrodelni koncert Lions kluba Ljutomer

Pomagati, osrečiti, razveseliti, dati upanje.

Neprecenljivo.

Na koncertu smo delili dobro, vedrili obraze, vračali upanje družinam iz naše soseščine, iz našega okolja.

POMAGATI.

LIONS KLUB LJUTOMER, LEO KLUB LJUTOMER, Zveza slovenskih častnikov Ljutomer in Združenje vojnih veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer so v Domu kulture Ljutomer pripravili koncert slovenskih melodij z Orkestrom slovenske vojske. Koncert je z izbranimi besedami vodila Breda Žunič.

Med gosti je bil prisoten guverner Zveze lions klubov Slovenije Radovan Pušnar. Z nami so bili tudi predstavniki in predsedniki ostalih Lions klub Pomurja: LK Murska Sobota, ki ga letos vodi Metka Rovšek Kuharič, LK Lendava, ki ga vodi Silvija Hajdinjak Prendl ter LK Gornja Radgona, ki ga vodi Mira Borko Prelog.
Zelo smo bili veseli obiska iz sosednje Avstrije, iz LK Bad Radkerburg - Mureck je bil z nami predsednik kluba Mihael Magdič z družino ter mag. Helmut Arnfelser s soprogo in prijatelji.

Hvaležni smo bili, da so bili z nami številni donatorji, majhni in veliki, vsi, ki smo pokazali srčnost in posluh za sočloveka, predstavniki društev, slovenski častniki in veterani.

Pravijo, da je glasba najmočnejša oblika čarovnije in glasbeno nas je razvajal Orkester slovenske vojske, pod vodstvom domačina Gregorja Vidmarja.

Orkester pa se rad odzove tudi na koncerte s humanitarno, dobrodelno noto. Tudi zato so se odzvali našemu povabilu in nas navdušili z zimzelenimi slovenskimi melodijami. Glasba je zagotovo najbolj znan in priljubljen jezik na svetu, ki izrazi vse, kar ni mogoče povedati z besedami. Orkestru je to uspelo.

Koncert je bil namenjen, da pomagamo našim družinam, družinam iz naše soseščine, svoja srca pa smo odprli tudi za družino malo 15 mesečne Mije, ki se od rojstva zdravi v Kliničnem centru, kamor družina odhaja vsakih 14 dni. Mija se je rodila z redko boleznijo, saj ima na levi strani telesa izrastek, krajšo rokico in zraščena prstka na roki. Biološka zdravila že zdaj dobiva iz Bruslja, tam pa jo čakajo tudi operacije. Zdravila za Mijo starši morajo plačati, mesečno skoraj 700€, pregledi in bivanje v Bruslju stanejo okrog 2000€, koliko bo stala operacija in stroški bivanja še ni znano, a vsaka mama, vsaki oče bi za svoje otroke naredil vse.

Tudi Mijina starša, ki sta bila z nami.

Naš namen je bil, da jima pomagamo, da bo Mija lahko šla v vrtec, da se bo lahko družila in igrala z vrstniki, da bo imela otroštvo, ki si ga vsak otrok zasluži.

Na koncertu sta spregovorila tudi Radovan Pušnar, guverner Zveze lions klubov Slovenije in predsednik LK Ljutomer, Franjo Karlovčec.
Na večeru smo zbrali 5.490 EUR.

Hvala vsem in vsakomur, da pomagate: pomagamo in vlivamo upanje.

To je bil večer, ko smo vsi spet dokazali, da smo najboljši, ko je treba pomagati. Dobrodelnost se kaže v majhnih stvareh in ko jih povežemo skupaj, nastane veliko.

Zapisala: Breda Žunič, članica Lions kluba Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje