Meteorplast ŠIC bar imel na kolenih veliki Dobovec

Zanimiv dvoboj se je končal brez zmagovalca z izidom 4:4 (2:2).

Prlekija-on.net, sobota, 3. december 2022 ob 09:05
Dobovec - Meteorplast ŠIC bar

Dobovec - Meteorplast ŠIC bar

V 11. krogu 1. slovenske futsal lige je bil v Rogatcu odigran derbi med aktualnim prvakom Dobovcem in ljutomerskim Meteorplastom ŠIC barom. Pred tekmo sta bili moštvi točkovno (22) poravnani na drugem mestu, s tem, da ima Dobovec dve tekmi odigrani manj od Ljutomerčanov. Zanimiv dvoboj se je končal brez zmagovalca z izidom 4:4 (2:2). Moštvi imata zdaj na razpredelnici po 23 točk, tri manj od vodilnega Silika z Vrhnike.

Ekipa iz Ljutomera je odlično pričela dvoboj v Rogatcu in v prvih minutah povsem zasenčila gostitelje, ki so nastopili brez prvega vratarja Marka Pečka, zaradi poškodbe pa je manj igral tudi najboljši igralec Kristjan Čujec. Če sta Denis Kneževič in Rok Šnofl prvi lepi priložnosti zapravila je bil bolj zbran pred vrati gostiteljev Aljaž Goznik, ki je Meteorplast ŠIC bar v 5. minuti popeljal v vodstvo. Šnofl je odlično igro gostov v 8. minuti kronal z drugim zadetkom, domačini pa se v nadaljevanju prvega polčasa lahko zahvalijo nespretnosti in mladostni neizkušenosti nasprotnika, da niso iz mreže pobrali še kakšne žoge. Šele v drugi polovici prvega polčasa so futsalerji Dobovca uspeli vzpostaviti ravnotežje in z zadetkoma Klemna Duščaka (14) in Žige Čeha (19) priti do izenačenja.

Dobovec je na začetku drugega polčasa zagospodaril na parketu, svojo premoč pa kronal z zadetkom Tea Turka v 25. minuti. Le dve minuti pozneje je Urban Goričan izid izenačil. Gostitelji so postajali nervozni in pričeli nabirati akumulirane prekrške ter za grobo igro prejemali tudi rumene kartone. Niko Cesarec je v 32. minuti uspel svojo ekipo še drugič na tekmi popeljati v vodstvo, nato pa je bila na parketu le še gostujoča ekipa. Domačini so po izpolnjeni kvoti prekrškov bili na težki preizkušnji. Kneževič je prvi kazenski strel z desetih metrov zastreljal, drugega pa mu je domači vratar Florjan Fras ubranil. Tretji poskus z bele točke je v izenačenje spremenil Šnofl v 38. minuti. Cesarec je v 39. minuti zaradi grobega prekrška prejel drugi rumeni karton in je moral zapustiti parket. Šnoflu je drugi poskus z desetih metrov Fras ubranil. Do konca dvoboja so gostje imeli igralca več na parketu, a tokrat športna sreča ni bila na njihovi strani, saj je v končnici Fras zaustavil še en strel iz igre in preprečil, da bi s soigralci sklonjenih glav zapuščal parket.

Ostali rezultati 11. kroga 1. slovenske futsal lige, lestvica.... so na povezavi.

Foto: futsal.si



Več v Šport