Predstavitev kronike iz zgodovine Ljutomera

Kronika je vodilna slovenska zgodovinska revija, ki jo izdaja Zveza zgodovinskih društev Slovenije. Revija primarno pokriva slovensko krajevno zgodovino. Z izborom člankov poskuša popularizirati zgodovino in jo približati širšemu krogu bralcev.

Prlekija-on.net, torek, 6. december 2022 ob 16:01
V letošnjem letu je tematska številka z devetnajstimi strokovnimi članki posvečena Ljutomeru z okolico

V letošnjem letu je tematska številka z devetnajstimi strokovnimi članki posvečena Ljutomeru z okolico

V četrtek, 8. decembra 2022, ob 18. uri, bo v prostorih muzeja Splošne knjižnice Ljutomer potekala predstavitev revije Kronika, ki je aktualno tematsko številko posvetila zgodovini Ljutomera in okolice.

Kronika je vodilna slovenska zgodovinska revija, ki jo izdaja Zveza zgodovinskih društev Slovenije. Revija primarno pokriva slovensko krajevno zgodovino. Z izborom člankov poskuša popularizirati zgodovino in jo približati širšemu krogu bralcev. Kronika izhaja redno, trikrat na leto - februarja, junija in oktobra. Vsako leto izide tudi tematska številka, ki je posvečena izbranim temam. V letošnjem letu je tematska številka z devetnajstimi strokovnimi članki posvečena Ljutomeru z okolico. Avtorji prispevkov so v veliki meri uveljavljeni znanstveniki.

Z nami bodo urednik zgodovinske revije Kronika dr. Miha Preinfalk in avtorji člankov.

Vljudno vabljeni vsi ljubitelji zgodovine.

Tomaž Markovič
Splošna knjižnica Ljutomer
OE Muzej



Več v Kultura in izobraževanje