Praznični koncert učencev OŠ Mala Nedelja

Ko govori glasba: šolska telovadnica je bila polna navdušenih poslušalcev.

Prlekija-on.net, sreda, 14. december 2022 ob 11:57
Praznični koncert učencev OŠ Mala Nedelja

Praznični koncert učencev OŠ Mala Nedelja

Glasba in praznične melodije ne poznajo meja, razumemo jih vsi, majhni in veliki, ne glede kateri jezik govorimo.

Praznični koncert učencev OŠ Mala Nedelja je navdušil prisotne v šolski telovadnici: številni glasbeniki, od 1. do 9. razreda, ki obiskujejo Glasbeno šolo Slavka Osterca v Ljutomeru, ZGŠ Virtuoz, GŠ Nocturno v Dornavi in privatne učitelje, so z različnimi glasbenimi instrumenti in prazničnimi melodijami segli do srca. Mir, ljubezen, dobrota, zima, božič, snežinke, božična noč...so teme, ki nam pričarajo nasmeh, ogrejejo dušo in srce.

Veseli smo, da smo slišali različne instrumente: klavir, violino, harmoniko, bobne, različne kitare, saksofon, klarinet, trobento, violončelo, flavto... in pohvala vsem učencem, ki vadijo v različnih glasbenih šolah.

Posebej navdušile pa so glasbene skupine učencev, ki so zaigrali in zapeli tudi težje zimzelene praznične pesmi. Otrok, krasno besedilo, ubrana melodija, skupina učencev - neprecenljivo.

Veseli smo, da se glasbeno pevska tradicija pri Mali Nedelji nadaljuje: z veseljem smo iz srca zaploskali vsem šolskim pevskim zborom, ki so zapeli številne praznične pesmi in marsikatero oko se je zarosilo. Glasba res ne pozna meja in zahvala velja glasbeni pedagoginji Sandri Hanžič, ki je zbore dobro pripravila.

Po koncertu so učenci pripravili PRAZNIČNI BAZAR izdelkov, za katere so starši lahko prostovoljno darovali. Prispevke bomo namenili za posodobitev igral in športnih rekvizitov na igrišču OPB.

Zaključila bom z mislijo naših učencev - napovedovalcev: želimo si, da bi za prav vse ljudi na svetu zavladal mir, in da bi božič bil božič za vse.

Zapisala Breda Žunič



Več v Kultura in izobraževanje