V Banovcih na ogled že 23. Božična vas in jaslice na prostem

Vaščani so pred svojimi domačijami postavili na ogled 39 unikatnih jaslic na prostem. Jaslice si je najlepše ogledati, ko pade mrak, saj so vse osvetljene.

Prlekija-on.net, sreda, 14. december 2022 ob 19:13
Božična vas 2022

Božična vas 2022

V Banovcih so ta teden ponovno odprli Božično vas v sklopu Božične Prlekije in prižgali lučke. Božično vas so letos pripravili že 23., vaščani pa so pred svojimi domačijami postavili na ogled 39 unikatnih jaslic na prostem. Jaslice si je najlepše ogledati, ko pade mrak, saj so vse osvetljene. Domačini s prijazno besedo, ponosom in svojo ustvarjalnostjo prepričajo še tako zahtevnega obiskovalca, da skozi podobe jaslic tudi sam postane del božične noči. Tako nevsiljivo in preprosto. Brez nepotrebne dodatne dekoracije, le z ustvarjeno pritajeno svetlobo, usmerjeno v središče dogajanja, v jaslice.

Letos so se vaščani za postavitev jaslic dogovorili s turističnim in gasilskim društvom. Jaslice si v tem času ogledajo tudi turisti, ki bivajo v bližnjih Termah Banovci.

V sklopu Božične vasi bo v Banovcih 25. decembra potekalo božično pravljično popoldne, 26. decembra pa bo božični koncert. Jaslice bodo na ogled do 6. januarja prihodnje leto, ko bo zaključek božične vasi.



Več v Družabno