28-letnik več let izvrševal velike tatvine

28-letni storilec je s kaznivimi dejanji povzročil skupno premoženjsko škodo za okoli 30 tisoč evrov.

Prlekija-on.net, petek, 23. december 2022 ob 16:51
Zaseženi predmeti

Zaseženi predmeti

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v predkazenskem postopku, ki je trajal več kot eno leto, na podlagi zavarovanih sledov iz ogleda kraja dejanja odkrili storilca več kaznivih dejanj vlomov in tatvin.

Ugotovljeno je bilo, da je 28-letni storilec iz območja občine Puconci utemeljeno osumljen, da je več let izvrševal velike tatvine na vlomen način in tatvine v razne trgovske centre in podjetja ter odtujeval razne predmete in denar. Na podlagi pridobljene odredbe za hišno preiskavo so policisti Policijske uprave Murska Sobota v mesecu oktobru, pri osumljencu opravili hišno preiskavo, pri kateri je bilo zaseženih več kot 20 predmetov, ki so izvirali iz različnih premoženjskih kaznivih dejanj.

Po vseh zbranih obvestilih in na podlagi dokaznega gradiva so zoper osumljenega na pristojno državno tožilstvo podali kazenske ovadbe zaradi storitve štirih kaznivih dejanj Velikih tatvin na vlomen način v skladu s 1. točko I. odstavka 205. člena KZ-1 ter treh kaznivih dejanj Tatvine v skladu s I. odstavkom 204. členu KZ-1.

28-letni storilec je s kaznivimi dejanji povzročil skupno premoženjsko škodo za cca. 30.000,00 EUR.



Več v Črna kronika