Učenci GŠ Slavka Osterca Ljutomer so se predstavili na Božično-novoletnem koncertu

Učenci in njihovi mentorji so s prijetnimi melodijami skladb, petja in plesa, poslušalce v Domu kulture Ljutomer, popeljali v praznični čas, čas Božiča in pričakovanja novega leta.

Prlekija-on.net, nedelja, 25. december 2022 ob 11:28
Božično-novoletni koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Božično-novoletni koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Mesec december prinese veliko mero glasbenih dogodkov, koncertov, tudi priložnosti, da tisti, ki se učijo igranja na instrumente, petja ali plesa pokažejo svoje znanje.

Po nekaj letnem premoru, zaradi zdravstvenih ukrepov, so učenci in njihovi mentorji s prijetnimi melodijami skladb, petja in plesa, poslušalce, v četrtek, 22. decembra, v Domu kulture Ljutomer, popeljali v praznični čas, čas Božiča in pričakovanja novega leta.

Kot vse bolj ugotavljajo strokovnjaki, ima glasba izreden vpliv, predvsem pri razvoju mladega človeka, saj se učinki glasbe kažejo na telesni ravni, na nivoju čustev, misli, glasba učence povezuje, lajša bolečino, zmanjšuje njihovo slabo voljo. Zato se učitelji v Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer zavzemajo, da bi vsak otrok glasbeno umetnost sprejel kot del vzgoje in oblikovanje osebnosti, ter kot del svojega življenja. Pri tem so hvaležni vsem, ki pomagajo, da otroci dosegajo cilj za ciljem.

Cilji šole so v tem letu doseženi, saj so se učenci uspešno predstavili na javnih nastopih, območni reviji javnih glasbenih šol Pomurja, ter dosegali zelo dobre rezultate na državnem in prav tako na mednarodnih tekmovanjih.

Na koncertu je ravnatelj Stanislav Lašič podelil Priznanja Slavka Osterca učencem, ki so v šolskem letu 2021/2022 dosegli odlične rezultate. Priznanja Slavka Osterca šola podeljuje učencem, ki so dosegli zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG, ter prvo mesto ali nagrado na mednarodnih tekmovanjih.

Priznanja so prejeli:

DAVID MAKOTER - pozavna
Mednarodno tekmovanje WOODWIND & BRASS Varaždin 2021,
kategorija B: I. NAGRADA
Mednarodno tekmovanje BOLERO,
nizka trobila 2. kategorija: ZLATO PRIZNANJE S POHVALO
Mentor: Simon Kramberger,
Korepetitor: Ambrož Rot;

ZALA RAUTER - klarinet
51. TEKMOVANJE MLADIH GLASBENIKOV REPUBLIKE SLOVENIJE - TEMSIG,
kategorija I. b: ZLATA PLAKETA
Mentor: Bojan Zelenjak, prof.,
Korepetitor: Darja Slejko, prof.;

URŠKA TAŠKOV - harmonika
16. MEDNARODNO SREČANJE HARMONIKARJEV PANNONIACCORDION 2022 v Murski Soboti,
klasična glasba - kategorija B: I. NAGRADA,
Mentor: Janez Munda, BA;

TINE RAJ - pozavna
Mednarodno tekmovanje BOLERO
nizka trobila 2. kategorija: ZLATO PRIZNANJE S POHVALO
Mentor: Simon Kramberger, prof.,
Korepetitor: Ambrož Rot;

BLAŽ KLEMENT - pozavna
Mednarodno tekmovanje BOLERO
nizka trobila 2. kategorija: ZLATO PRIZNANJE
Mentor: Simon Kramberger, prof.,
Korepetitor: Ambrož Rot;

Ker je leto 2022 bilo razglašeno za leto prleških vrednot, je na koncertu beseda tekla o pozitivnih vrednotah, ki jih je lepo opisal voditelj koncerta, učitelj Dejan Raj. Gostja koncerta, dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Laura Barber, je popestrila koncert z besedami o Prlekih, naši pokrajini in prleški besedi.

V letu 2022 Glasbena šola Ljutomer obeležuje 95 let ustvarjanja. Zagotovo lahko trdimo, da je ena izmed prleških vrednot tudi dolgoletna tradicija glasbenega in umetniškega izobraževanja mladih, ki zaznamuje osrčje Prlekije.

Z ljubeznijo do glasbe, z veliko harmonije, petja in plesa iz srca, samo za vas, tudi v letu 2023, - učenci in kolektiv GŠ SLAVKA OSTERCA LJUTOMER.

Foto: Vanessa Tivadar Photography



Več v Kultura in izobraževanje